Θέλει τέχνη ένα ζουμερό φιλετάκι. Σας προτείνω να το ψήσετε σε βούτυρο και σας αποκαλύπτω δυο-τρεις βασικές κινήσεις για να πετύχει.
Υλικά
- 4 φιλέτα, επιλέξτε τι θέλετε σε κρέας
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
- 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Για να γίνει ζουμερό το κρέας:
1. Το φιλέτο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, γίνεται πιο μαλακό
2. Μη βάλετε αλάτι από την αρχή. Βάλτε το λίγο πριν πέσει στο τηγάνι
3. Το φιλέτο πρέπει να έχει κάποιο πάχος
4. Πρέπει το τηγάνι σας να έχει κάψει καλά
5. Ποτέ μην βάλετε το μαχαίρι μέσα στο φιλέτο που ψήνεται
6. Ψήστε 4 λεπτά από κάθε πλευρά
7. Ψιλοκόψτε το σκόρδο και ανακατέψτε το με το δενδρολίβανο και το αλάτι
8. Ρίξτε το μείγμα πάνω στο φιλέτο
9. Βάλτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο μαζί να ζεσταθούν -Μετά ψήστε το φιλέτο σας, όπως είπαμε
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο