ΓΓΔΕ: Σχεδιάζει αναδιάρθρωση χρεών για μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου - iefimerida.gr

ΓΓΔΕ: Σχεδιάζει αναδιάρθρωση χρεών για μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η βιωσιμότητα θα αποτελέσει το βασικό κριτήριο για την αναδιάρθρωση των χρεών μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου, σύμφωνα με τα όσα σχεδιάζει η Γενική Γραμματεία Εσόδων.

Σχεδιάζονται βιώσιμες λύσεις για όλους τους φορολογούμενους που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία, αφού όμως προηγηθεί εξονυχιστική διαδικασία επιλογής των μεγαλοοφειλετών, με βάση οικονομικά και χρηματοοικονομικά δεδομένα που θα καθορίζουν τη βιωσιμότητά τους.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Ναυτεμπορική τονίζει ότι το επικαιροποιημένο Μνημόνιο μεταξύ Ελλάδας-ΕΕ προβλέπει μια διαδικασία διαλογής με βάση τα οικονομικά και χρηματοοικονομικά δεδομένα που καθορίζουν τη βιωσιμότητά τους. Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της βιωσιμότητας των μεγάλων οφειλετών, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΔΕ θα προτείνουν αντίστοιχους στόχους και λύσεις για την είσπραξη των οφειλών τους, όπως μεταξύ άλλων, την αναδιάρθρωση των χρεών τους. Στο πλαίσιο αυτό είναι πιθανό να χρειαστούν νομοθετικές ρυθμίσεις που θα επιτρέπουν την εφαρμογή των λύσεων που θα προκρίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΔΕ.

ΕΝΦΙΑ

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ ο κ. Πιτσιλής είπε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει αλλάξει ο αρχικός προγραμματισμός μας. Στο τέλος της εβδομάδας αυτής θα μπορούμε να έχουμε μια ασφαλή εικόνα για το πότε θα εκδοθεί το σύνολο των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ. Θα ενημερώσουμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την εικόνα αυτή και ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που εκείνη θα κρίνει σκόπιμο, θα συζητήσουμε για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για την επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΓΔΕ αναδιάρθρωση ληξιπρόθεσμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ