Αγρια κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες, με εκατέρωθεν «καρφιά» - iefimerida.gr

Αγρια κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες, με εκατέρωθεν «καρφιά»

Φωτογραφία: Eurokinissi/Παναγόπουλος Γιάννης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τη ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ΝΔ είναι αυτή που επί δεκαετίες -μαζί με το ΠΑΣΟΚ- άφησαν ένα ραδιοτηλεοπτικό τοπίο χωρίς νόμιμες άδειες, χωρίς κανόνες, έρμαιο στα συμφέροντα της διαπλοκής», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα του ανακοίνωση στην οποία την κατηγορεί ότι «συστηματικά απαξίωσε και παραβίασε το Σύνταγμα για χάρη των ίδιων συμφερόντων και της επιθυμίας της να μην υπάρξει καμία νομιμότητα στο χώρο των τηλεοπτικών ΜΜΕ».

«Είναι η ίδια που μπλοκάρισε και τη συγκρότηση του ΕΣΡ στην προσπάθειά της να σαμποτάρει την αδειοδότηση. Δεν της βγήκε», συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Τώρα η Ν.Δ. παριστάνει τον εκπρόσωπο της συνταγματικής νομιμότητας, χωρίς να πείθει κανέναν. Ο ρόλος του εκπροσώπου της διαπλοκής είναι ο μόνος που της ταιριάζει».

Τι είχε προηγηθεί

Προηγουμένως, σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ χαρακτήριζε «υπουργό υπερκαναλάρχη» τον Νίκο Παππά και τον κατηγορούσε ότι μαζί με την κυβέρνηση στήνουν σύστημα διαπλοκής.

«Η ΝΔ είναι απέναντι σε κάθε είδους διαπλοκή. Είναι υπέρ της διαφάνειας. Είναι υπέρ του σεβασμού της συνταγματικής τάξης και του δικαιώματος της αχειραγώγητης και ελεύθερης ενημέρωσης», ανέφερε η ανακοίνωση.

«Το Σύνταγμα μας είναι σαφές. Η αδειοδότηση και η εποπτεία των ραδιοτηλεοπτικών μέσων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του ΕΣΡ, το οποίο ο κ. Παππάς απαξίωσε, προκειμένου να γίνει ο ίδιος νέος ''αυτοκράτορας'' των Μέσων Ενημέρωσης», τόνισε ακόμη η ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι «Το Σύνταγμα δεν είναι λάστιχο για να το ξεχειλώνει ο κ. Παππάς και η παρέα του. Ο,τι και να κάνουν και ό,τι και να ονειρεύονται, η συνταγματική τάξη πολύ γρήγορα θα αποκατασταθεί από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Η κόντρα ξεκίνησε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, με τον Αδωνι Γεωργιάδη να αποκαλύπτει ότι «πρωτοκλασάτος υπουργός μου είπε ''μην ανησυχείς ο ΣΚΑΪ θα κλείσει οπωσδήποτε''», ενώ χαρακτήρισε αντισυνταγματικό το νόμο, τονίζοντας ότι δεν μπορεί ο κ. Παππάς να «ανοίγει και να κλείνει σταθμούς».

Ο υπουργός Επικρατείας απάντησε λίγη ώρα αργότερα, κατηγορώντας τη ΝΔ για «απροκάλυπτη στήριξη των διαπλεκόμενων συμφερόντων». Ο κ. Παππάς τόνισε ακόμη ότι «ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και η ΝΔ θα βρίσκεται για πολλά χρόνια στην αντιπολίτευση», ενώ προειδοποίησε ότι «όσοι, πολιτικοί και ιδιώτες ποντάρουν τα λεφτά τους στην ακύρωση του διαγωνισμού, απλώς θα τα χάσουν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ τηλεοπτικές άδειες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ