Απάντηση της ΝΔ στον Παππά: Θέλει να γίνει αυτοκράτορας των ΜΜΕ -Στήνει σύστημα διαπλοκής - iefimerida.gr

Απάντηση της ΝΔ στον Παππά: Θέλει να γίνει αυτοκράτορας των ΜΜΕ -Στήνει σύστημα διαπλοκής

(Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο επεισόδιο στον «πόλεμο» μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις τηλεοπτικές άδειες ξέσπασε το Σάββατο.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ χαρακτηρίζει «υπουργό υπερκαναλάρχη» τον Νίκο Παππά και τον κατηγορεί ότι μαζί με την κυβέρνηση στήνουν σύστημα διαπλοκής.

«Η ΝΔ είναι απέναντι σε κάθε είδους διαπλοκή. Είναι υπέρ της διαφάνειας. Είναι υπέρ του σεβασμού της συνταγματικής τάξης και του δικαιώματος της αχειραγώγητης και ελεύθερης ενημέρωσης», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Το Σύνταγμα μας είναι σαφές. Η αδειοδότηση και η εποπτεία των ραδιοτηλεοπτικών μέσων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του ΕΣΡ, το οποίο ο κ. Παππάς απαξίωσε, προκειμένου να γίνει ο ίδιος νέος ''αυτοκράτορας'' των Μέσων Ενημέρωσης», τονίζει ακόμη η ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι «Το Σύνταγμα δεν είναι λάστιχο για να το ξεχειλώνει ο κ. Παππάς και η παρέα του. Ο,τι και να κάνουν και ό,τι και να ονειρεύονται, η συνταγματική τάξη πολύ γρήγορα θα αποκατασταθεί από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Η κόντρα ξεκίνησε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, με τον Αδωνι Γεωργιάδη να αποκαλύπτει ότι «πρωτοκλασάτος υπουργός μου είπε ''μην ανησυχείς ο ΣΚΑΪ θα κλείσει οπωσδήποτε''», ενώ χαρακτήρισε αντισυνταγματικό το νόμο, τονίζοντας ότι δεν μπορεί ο κ. Παππάς να «ανοίγει και να κλείνει σταθμούς».

Ο υπουργός Επικρατείας απάντησε λίγη ώρα αργότερα, κατηγορώντας τη ΝΔ για «απροκάλυπτη στήριξη των διαπλεκόμενων συμφερόντων». Ο κ. Παππάς τόνισε ακόμη ότι «ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και η ΝΔ θα βρίσκεται για πολλά χρόνια στην αντιπολίτευση», ενώ προειδοποίησε ότι «όσοι, πολιτικοί και ιδιώτες ποντάρουν τα λεφτά τους στην ακύρωση του διαγωνισμού, απλώς θα τα χάσουν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ