Ποια οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Ντάλας - iefimerida.gr

Ποια οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Ντάλας

Φωτογραφία: AP/Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εξτρεμιστική οργάνωση για τα δικαιώματα των μαύρων «BPPO» (Black Power Political Organization) με έδρα το Τέξας, ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Ντάλας που οδήγησε στον θάνατο 5 αστυνομικών και τον τραυματισμό πολλών άλλων.

Με ανάρτηση τους στην σελίδα τους στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» η οργάνωση υποστηρίζει ότι εκείνη βρίσκεται πίσω από την επίθεση εναντίον αστυνομικών με ελεύθερους σκοπευτές, μετά και τον θανατηφόρο τραυματισμό δυο μαύρων πολιτών από όργανα της τάξης τις τελευταίες ημέρες.

Ποια οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Ντάλας | iefimerida.gr 0

Η οργάνωση επίσης ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει περισσότερες επιθέσεις στο προσεχές διάστημα, στην ίδια σελίδα, η οποία λίγα λεπτά αργότερα «κατέβηκε» από το ίδιο το facebook.

Η ανάρτηση έλεγε:

«# BlackPower! # BlackKnights! Σκοπευτές-εκτελεστές σκότωσαν πέντε αστυνομικούς! Και ακόμα περισσότεροι θα δολοφονηθούν στις επόμενες μέρες! Σας αρέσει το έργο των εκτελεστών μας; Πάρτε το δικό σας όπλο και ενταχθείτε μαζί με χιλιάδες άλλους σκοπευτές-εκτελεστές παγκοσμίως στον αγώνα ενάντια στην καταπίεση!»

Ποια οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Ντάλας | iefimerida.gr 1

Εντούτοις, δεν υπάρχει ακόμη κάποια επίσημη ανακοίνωση, ή αντίδραση της αστυνομίας για την εγκυρότητα της ανάληψης αυτής, καθώς όπως σημειώνουν αστυνομικοί, ο εκτελεστής που τελικά αυτοπυροβολήθηκε μετά την μάχη με τους αστυνομικούς και ο οποίος φώναζε ότι «θέλει να σκοτώσει όσους πιο πολλούς λευκούς μπορεί» είπε στους διαπραγματευτές που τον είχαν περικυκλώσει ότι ενεργούσε μόνος του και αυτόνομα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ