Δημοσκόπηση Public Issue: Καταρρέουν τα δυο μεγάλα κόμματα - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση Public Issue: Καταρρέουν τα δυο μεγάλα κόμματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο 6,5% ανέρχεται η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με την επόμενη βουλή να περιλαμβάνει επτά κόμματα. Αυτα είναι τα δυο βασικά χαρακτηριστικά στη δημοσκόπηση της Public Issue που θα δημοσιευτεί στην Καθημερινή της Κυριακης. Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 33,5%, η ΝΔ 27%, το ΚΚΕ 12%, ο ΛΑΟΣ 8,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη 3% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3%. Λίγο κάτω από το όριο της εκλογικής επιβίωσης, στο 2,5%, είναι η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ η αποχή φτάνει στο 40%.
Να σημειωθεί ότι η Public Issue ακολουθεί ξεχωριστή μεθοδολογία από τις υπόλοιπες εταιρείες ερευνών, κάνοντας εκτίμηση εκλογικής επιρροής και όχι πρόθεση ψήφου. Για τα λόγο αυτό τα ποσοστά των δυο μεγάλων κομμάτων δεν θα πρέπει να θεωρούνται υψηλά σε σχέση με τις υπόλοιπες έρευνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Αντιθέτως, θα λέγαμε, έχουν χαρακτηριστικά εκλογικής κατάρρευσης τόσο για το ΠΑΣΟΚ όσο και για τη ΝΔ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ