Δεύτερη αξιολόγηση και εργασιακά προτεραιότητες για την κυβέρνηση - iefimerida.gr

Δεύτερη αξιολόγηση και εργασιακά προτεραιότητες για την κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί ο εκλογικός νόμος και οι θεσμικές αλλαγές να βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης, ωστόσο δεν παραβλέπουν το στόχο για την έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Επιθυμία της Αθήνας είναι να κλείσει το συντομότερο, ει δυνατόν τον Οκτώβριο, ενώ στην κατεύθυνση αυτή θα ακολουθήσει εντός του Ιουλίου επίσκεψη του επιτρόπου Μοσκοβισί.

Ανώτατη κυβερνητική πηγή συνομιλώντας με δημοσιογράφους κατά την επιστροφή τους από την Κίνα εξέφραζε την αισιοδοξία του για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Στο σημείο αυτό μάλιστα, η ίδια πηγή ανέφερε ότι τόσο ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ Γιούνκερ καθώς και ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ αποτελούν σημαντικούς συμμάχους.

Όσο για τις ομαδικές απολύσεις, υπογράμμισε πως δεν τις ζητάει κανείς στην Ελλάδα, ούτε ο ΣΕΒ και πως είναι πολύ πιθανό να επέλθει ένας συμβιβασμός, όπου μία ανεξάρτητη αρχή θα αποφασίζει κοινή συναινέσει με συνδικάτα και εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αξιολόγηση εργασιακά κυβέρνηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ