Σόιμπλε: Ανεπηρέαστη η γερμανική οικονομία από το Brexit - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Ανεπηρέαστη η γερμανική οικονομία από το Brexit

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καμία συνέπεια στην γερμανική οικονομία δεν έχει υπάρξει μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, σύμγωνα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Δεν υπάρχουν εμφανείς επιπτώσεις για την οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου για τον προϋπολογισμό, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι είναι ασαφές το εάν θα παραμείνει έτσι η κατάσταση.

Μιλώντας για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε ότι η πρόσβαση στην εσωτερική αγορά της ΕΕ είναι συνδεδεμένη με όρους, δηλαδή την αποδοχή των βασικών ελευθεριών, όπως της κυκλοφορίας προσώπων και εργατικού δυναμικού, καθώς και με τη συμμετοχή στη χρηματοδότησή της.

Παράλληλα, εκτίμησε πως επί τάπητος κατά την Σύνοδο της G20 στην Κίνα θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, και οι απώλειες που κατέγραψε η βρετανική λίρα, ενώ θα εξεταστούν και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι που συνεπάγεται το Brexit.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ