Κρεμλίνο: Εχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές για τρομοκράτες σε Τουρκία και ΕΕ -Μας αγνοούν - iefimerida.gr

Κρεμλίνο: Εχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές για τρομοκράτες σε Τουρκία και ΕΕ -Μας αγνοούν

(Φωτογραφία: ΑΠΕ/ EPA/ DICLE NEWS AGENCY)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα, την Τουρκία και την ΕΕ, ότι ύποπτοι για τρομοκρατική δράση κρύβονται στα εδάφη τους, αλλά τόσο η Αγκυρα όσο και οι Βρυξέλλες την αγνόησαν, δήλωσε το Κρεμλίνο.

«Τα τελευταία χρόνια, η Ρωσία έχει ενημερώσει τους Τούρκους και τους Ευρωπαίους ότι ύποπτοι για διασυνδέσεις με την τρομοκρατία βρίσκουν καταφύγιο τόσο στην Τουρκία όσο και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτές οι προειδοποιήσεις της ρωσικής πλευράς δεν έτυχαν της δέουσας προσοχής, ή ακόμη και δεν προκάλεσαν καμία αντίδραση των εταίρων μας. Δυστυχώς, η τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης μπορεί να είναι συνέπεια αυτής της αμέλειας», πρόσθεσε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan, σε 17 άτομα, ανάμεσά τους 11 Ρώσοι, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Η Μόσχα, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, πάντα ζητά τη μέγιστη αποτελεσματική συνεργασία απέναντι στην τρομοκρατία. «Είμαστε όλοι υπό αυτή την απειλή και καμία χώρα δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνη της», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κρεμλίνο τρομοκράτες Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ