Γιάννης Βούρος: «Το κόμμα εκμαυλιστής συνειδήσεων έχει πεθάνει» - iefimerida.gr

Γιάννης Βούρος: «Το κόμμα εκμαυλιστής συνειδήσεων έχει πεθάνει»

Γιάννης Βούρος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την ανάγκη του ΠΑΣΟΚ να βρει και να δηλώσει «ταυτότητα», μιλάει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Βούρος σε άρθρο του που δημοσιεύει σήμερα το iefimerida.gr, και τονιζει ότι το κίνημα χρειάζεται μια νέα πολιτική που θα «αρνείται τη λογική της εκβιαστικής επιβολής μέτρων»,

θα διαρρήξει τις σχέσεις «των ολίγων με τα προνόμια» και θα «καταθέσει σοβαρές προτάσεις εκφρασμένες από νέα και αποφασισμένα πολιτικά πρόσωπα».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Γιάννη Βούρου:

«Ο κύκλος των κομμάτων της μεταπολίτευσης είναι σήμερα φανερό περισσότερο από ποτέ πως έκλεισε. Το πολιτικό σύστημα – που γενναιόδωρα τις 3 τελευταίες δεκαετίες λειτούργησε σαν φορέας παροχών – αδυνατώντας τώρα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε απέναντι στους πελάτες-πολίτες πνέει τα λοίσθια. Και παρασύρει νομοτελειακά στην εξαφάνιση και έναν κύκλο ανθρώπων που επιβίωσαν μέσα σε αυτό, εξυπηρετώντας «πολιτικούς» στόχους και εξυπηρετούμενοι από αυτούς.

Τώρα πια χρέος της κοινωνίας, μιας κοινωνίας εθισμένης στο κατασκευασμένο άλλοθι της άγνοιας, είναι να πάψει να παριστάνει ότι είναι κάποια άλλη και χρέος τους πολιτικού συστήματος – ενός συστήματος κατά κύριο λόγο εκμαυλιστή συνειδήσεων – είναι να πάψει να παριστάνει ότι είναι κάποιο άλλο. Μόνο αν αυτά τα δύο μέρη απεκδυθούν τον μανδύα της μεταμφίεσης και πετάξουν τη μάσκα της επίπλαστης καλή σχέσης θα συναντηθούν. Αλλιώς θα συνεχίσουν να είναι λαθραίοι επιβάτες σε λάθος τρένο.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. λοιπόν, οφείλει στη λαϊκογενή του φύση να δηλώσει ξανά ταυτότητα. Στη νέα πολιτική που θα εκφράσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως αρνείται τη λογική της εκβιαστικής επιβολής μέτρων που αδικεί και ταπεινώνει τους πολλούς, πως η αξιοσέβαστη ζωή δεν είναι προνόμιο μερικών αλλά δικαίωμα όλων. Οφείλει να ξαναθυμίσει στον κόσμο και να συμπορευτεί μαζί του στην άποψη που λέει πως ο νόμος τους ισχυρότερου πρέπει να αποκαθηλωθεί άπαξ και δια παντός. Να βάλει τέλος επί της ουσίας και όχι στα λόγια στη δημόσια διαφθορά που έχει σαν αποτέλεσμα να αμαυρώνεται η εικόνα των πολιτικών και να προσφέρεται η εντύπωση πως στον κόσμο της πολιτικής όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται. Πρέπει να διαρρήξει τις σχέσεις των ολίγων με τα προνόμια και τις χαριστικές ρυθμίσεις, να ξαναδώσει τέλος τη δυνατότητα στον πολίτη να πιστέψει πως η καινούργια ταυτότητα δεν μηρυκάζει θέσεις και ιδεολογίες που δεν πείθουν πια κανένα, αλλά καταθέτει σοβαρές προτάσεις εκφρασμένες από νέα και αποφασισμένα πολιτικά πρόσωπα.

Αυτό το νέο, ανασυγκροτημένο ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρέπει αντικειμενικά, αποστασιοποιημένα από το παρελθόν του και απερίφραστα να επιλέξει εκείνο τον ηγέτη που θα εμπνεύσει εκ νέου τη βάση, που θα εμπνεύσει εκ νέου την ομάδα. Ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι είναι ένας. Να ξεσκονίσουμε τις σημερινές δυσδιάκριτες ραφές μεταξύ κοινωνίας και ΠΑ.ΣΟ.Κ και επιτέλους, χωρίς συνειδησιακά αδιέξοδα και ενοχικά σύνδρομα να φροντίσουμε έτσι ώστε να σαρωθεί η χώρα με τη φόρα ενός καινούργιου Μάη του '68.

Γιάννης Βούρος»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ