Ολοκληρώνεται τα ταξίδι Τσίπρα στην Κίνα -Τι φέρνει στις βαλίτσες του - iefimerida.gr

Ολοκληρώνεται τα ταξίδι Τσίπρα στην Κίνα -Τι φέρνει στις βαλίτσες του

Φωτογραφία: SOOC.Andrea Bonetti/PM Handout

Πέφτει η αυλαία του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Κίνα και στον τελευταίο σταθμό της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα, τη Σαγκάη, προγραμματίζεται να έχει άλλη μία σειρά από σημαντικές επαφές.

Οικονομική συνεργασία, επενδύσεις, ηλεκτρονικό λιανεμπόριο, μεταφορά τεχνογνωσίας στον τομέα της έρευνας θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής ατζέντας και βέβαια η συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Cosco (στον απόηχο της συμφωνίας που επισφραγίστηκε για τον ΟΛΠ).

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει απόψε με βαλίτσες γεμάτες και με φόντο τις συμφωνίες που υπεγράφησαν μεταξύ Ελλάδας-Κίνας σε διάφορους τομείς, εκφράζουν την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους.

ΟΛΠ και συνεργασία σε άλλους τομείς
Κλείνοντας τον κύκλο των επαφών του με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Κίνας, ο πρωθυπουργός έσπευσε και μέσω twitter να τονίσει πως «επισφραγίσαμε την αναβάθμιση των ελληνοκινεζικών σχέσεων».

Μετά τη συμφωνία για τον ΟΛΠ ανοίγει η βεντάλια για να προωθηθούν συνεργασίες που αφορούν σε όλους τους τομείς. Βασική προοπτική είναι η ενθάρρυνση των επενδύσεων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του ευρύτερου στρατηγικού πλαισίου των ελληνοκινεζικών σχέσεων. Ο κ. Τσίπρας άλλωστε και κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Κινέζο πρόεδρο παρουσίασε επενδυτικές προτάσεις σε έξι τομείς:

  •  Οικονομία
  •  Τράπεζες
  •  Τουρισμός
  •  Έρευνα-καινοτομία
  •  Εξαγωγές
  •  πολιτισμός

Η συμφωνία για το λιμάνι είναι το κεφάλι του δράκου
Τέλος, κυβερνητικές πηγές παρέμπεμπαν σε δηλώσεις Κινεζικών διπλωματικών πηγών οι οποίες τόνιζαν πως «η συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά είναι το κεφάλι του δράκου της ελληνο-κινεζικής συνεργασίας», εκτιμώντας ότι «θα οδηγήσει σε μια ευρύτερη συνεργασία σε διάφορους τομείς και θα καταστήσει την Ελλάδα σημαντικό σταθμό της στρατηγικής του Πεκίνου "μια ζώνη, ένας δρόμος" και θα ωθήσει σε νέα ύψη τις σινο-ελληνικές σχέσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας Κίνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ