Formula 1: Ο Χάμιλτον πήρε την 250η βρετανική νίκη - iefimerida.gr

Formula 1: Ο Χάμιλτον πήρε την 250η βρετανική νίκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Γκραν Πρι της Αυστρίας ολοκληρώθηκε με νικητή τον Λιούις Χάμιλτον.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του πιλότου της Mercedes επί αυστριακού εδάφους, ενώ η Μεγάλη Βρετανία έφτασε τις 250 στη Formula1. Τρίτη νίκη στην φετινή σεζόν και 46η στην καριέρα του Χάμιλτον αυτή στο Σπίλμπεργκ.

Ακόμη, ο Χάμιλτον οδήγησε την κούρσα στον πρώτο γύρο για πρώτη φορά μετά το περσινό Γκραν Πρι των ΗΠΑ. Pole position, νίκη και ταχύτερος γύρος για τον Χάμιλτον, που έκανε το δέκατο χατ τρικ στην καριέρα του. Ο Βρετανός είναι τρίτος στη λίστα όλων των εποχών, με τον Μίκαελ Σουμάχερ να προηγείται με 22 και τον Τζιμ Κλαρκ να ακολουθεί με 11.

Τέλος, αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Χάμιλτον επί αυστριακού εδάφους και, πλέον, έχει κερδίσει σε 22 διαφορετικές πίστες. Μόνο ο Σουμάχερ έχει παραπάνω (23), ενώ ο Αλέν Προστ το έχει πράξει επίσης σε 22 και ο Φέτελ σε 21 σιρκουί. Έτσι, από το τωρινό καλεντάρι μόνο το Μεξικό, το Μπακού και η Βραζιλία λείπουν από το παλμαρέ του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Formula 1 – F1 Χάμιλτον
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ