Μελιjazz: Ξεκινά το δημοφιλές μουσικο-γαστρονομικό φεστιβάλ στο Λεωνίδιο - iefimerida.gr

Μελιjazz: Ξεκινά το δημοφιλές μουσικο-γαστρονομικό φεστιβάλ στο Λεωνίδιο

Γιορτή μελιτζάνας Λεωνίδιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολα έτοιμα για το Μελιτζάζ, το δημοφιλές μουσικο-γαστρονομικό φεστιβάλ στο Λεωνίδιο.

Στην καρδιά της Τσακωνιάς διοργανώνεται από 6 έως και 10 Ιουλίου το Μελιτζάζ. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο μουσικοκηπευτικό γαστρονομικό φεστιβάλ που στόχο έχει τον γαστρονομικό τουρισμό και ενισχύει την εξωστρέφεια της περίφημης γλυκιάς τσακώνικης μελιτζάνας με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της περιοχή.

Μελιjazz: Ξεκινά το δημοφιλές μουσικο-γαστρονομικό φεστιβάλ στο Λεωνίδιο | iefimerida.gr 0

Μια ξεχωριστή γιορτή στην οποία η Τσακωνιά προβάλει τις σπάνιες ιδιότητές της, την τσακώνικη γλώσσα με τα θεμέλιά της στη δωρική διάλεκτο, τον τσακώνικο χορό με τις ρίζες του στους μύθους του Απόλλωνα, τη σπουδαία τοπική αρχιτεκτονική, την τοπική παράδοση και φιλοξενία, τη γαστρονομία, αλλά και το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον.

Το Μελιτζάζ Λεωνιδίου είναι μια πολύχρωμη, πολυεθνική συνεύρεση πολιτισμών, όπου προσκεκλημένοι καλλιτέχνες και chef μεταφέρουν την ατμόσφαιρα των τόπων τους, συνεισφέροντας στη γιορτή με μουσική, χορό, πολιτισμό και γεύσεις.
Διάσπαρτες εκδηλώσεις απλώνονται στα σοκάκια, τις πλατείες και τα πυργόσπιτα του παραδοσιακού γραφικού οικισμού του Λεωνιδίου.

Όλη η πόλη συμμετέχει στη γιορτή
Συναυλιακές σκηνές δρόμου στήνονται σε όλη την κωμόπολη, οι δρόμοι μετατρέπονται σε open air bar και το street food αποκτά άλλη διάσταση, όπου μουσικές και χοροί μπλέκονται με μυρωδιές και γεύσεις, από την τοπική αλλά και τη διεθνή γαστρονομία.

Μελιjazz: Ξεκινά το δημοφιλές μουσικο-γαστρονομικό φεστιβάλ στο Λεωνίδιο | iefimerida.gr 1

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΑΠΕ, φέτος οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αρχοντικά με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και πυργόσπιτα 200 και πλέον ετών, θα επισκεφθούν μερικά από τα παλαιότερα εν λειτουργία καταστήματα της Ελλάδας, θα δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις, γλυκού και φαγητού, με βάση την τσακώνικη μελιτζάνα, θα παίξουν παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια, θα ακούσουν να μιλούν την Τσακώνικη διάλεκτο, θα παρακολουθήσουν ταξιδιάρικες ταινίες, θα θαυμάσουν εικαστικές εκθέσεις και θα απολαύσουν γοητευτικές μουσικές jazz, swing, παραδοσιακά, tarantella, έντεχνο, λαϊκά, funk, soul και θα χορέψουν στις πλατείες και τους δρόμους του Λεωνιδίου, στη μεγάλη γιορτή.
Το μελιτζάζ ανοίγεται όλο και περισσότερο στον κόσμο, παραμένοντας ένα θεματικό οπωροχορευτικό και γαστρονομικό φεστιβάλ, που εξερευνά μουσικές, χορούς, πολιτισμούς και γεύσεις από διάφορες περιοχές του κόσμου, μέσα στα σοκάκια του Λεωνιδίου.

φωτογραφίες: eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ