Γαλλία-Γερμανία: Η πρώτη μάχη δύο υπερδυνάμεων του ποδοσφαίρου - iefimerida.gr

Γαλλία-Γερμανία: Η πρώτη μάχη δύο υπερδυνάμεων του ποδοσφαίρου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γαλλία και Γερμανία συνθέτουν το ζευγάρι του ενός από τους δύο ημιτελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο οποίος θα διεξαχθεί την Πέμπτη 7 Ιουλίου στο «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας.

Δύο από τις υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κοντράρονται το βράδυ της Πέμπτης στον 2ο ημιτελικό μετά από αυτόν της Πορτογαλίας με την Ουαλία. Ωστόσο, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα τεθούν αντιμέτωπες σε τελική φάση EURO. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έχουν προσφέρει στο ποδόσφαιρο ορισμένες από τις πιο επικές μάχες που έμειναν στην ιστορία.

Ολες οι προηγούμενες μονομαχίες τους αφορούσαν είτε το Παγκόσμιο Κύπελλο είτε κάποια φιλική αναμέτρηση.

Το 1958 στον μικρό τελικό της Σουηδίας, η Γαλλία επικράτησε 6-3 της Γερμανίας, όμως η επόμενη φορά που συναντήθηκαν, ήταν και αυτή που έμεινε στην ιστορία.

Ηταν το 1982, στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργάνωσε η Ισπανία. Γαλλία και Γερμανία συναντήθηκαν στα ημιτελικά, όπως δηλαδή θα συμβεί και φέτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν νωρίς με τον Λιτμπάρσκι όμως ο Πλατινί ισοφάρισε άμεσα με πέναλτι.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου οι «τρικολόρ» πήραν αέρα δύο τερμάτων με τα γκολ των Τρεζόρ και Ζιρές. Πάνω που πίστευαν ότι θα έπαιρναν και την πρόκριση, η Γερμανία με γκολ του Ρουμενίγκε και του Φίσερ στο 102' και 108' αντίστοιχα, κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν και να οδηγήσουν την αναμέτρηση στα πέναλτι, παίρνοντας τελικά και την πρόκριση με σκορ 5-4.

Τέσσερα χρόνια μετά, οι Γάλλοι είχαν την ευκαιρία για εκδίκηση. Πάλι συνάντησαν στο δρόμο για τον τελικό τους Γερμανούς όμως και αυτή τη φορά τα «πάντσερ» πήραν την πρόκριση από τα ημιτελικά, νικώντας αυτή τη φορά πιο εύκολα με σκορ 2-0.

Η τελευταία τους μάχη σε Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν αυτή του 2014 στη Βραζιλία, όταν στα προημιτελικά, η Γερμανία επικράτησε 1-0 με ένα γρήγορο γκολ του Ματς Χούμελς.

Σε φιλικό επίπεδο βέβαια, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το τελευταίο τους «ραντεβού» τη νύχτα της 13ης Νοεμβρίου του 2015, όταν οι τρομοκράτες του ISIS αιματοκύλησαν το Παρίσι...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία Γερμανία Euro 2016
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ