Φουκς: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον για να πάρει μπροστά η οικονομία - iefimerida.gr

Φουκς: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον για να πάρει μπροστά η οικονομία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα πρέπει να ξαναγίνει ανταγωνιστική χώρα και να αναπτύξει ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον για να πάρει μπροστά η οικονομία.

Ο Μίκαελ Φουκς, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU-CSU με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, χαρακτηρίζει μείζονος σημασίας την ανταγωνιστικότητα της χώρας σημειώνοντας πως αν αυτή δεν υπάρχει δεν μπορεί να βγει από την κρίση. Θεωρεί σημαντική την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που ψηφίζονται ωστόσο θεωρεί καθοριστικό το περιβάλλον ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, το οποίο πρέπει να είναι φιλικό ώστε καταστεί εφικτή η προσέλκυση επενδύσεων.

«Για να γίνει ανταγωνιστική, πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα. Δεν επαρκεί η μείωση μισθών. Όποιος θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα είναι ξεκάθαρο ότι έχει δυσκολίες» διευκρινίζει και τονίζει ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις, σε τομείς, που αφορούν στην απελευθέρωση των αγορών, στη μείωση της γραφειοκρατίας ή στην αγορά εργασίας. Και αυτό, γιατί, όπως αναφέρει, «είναι δύσκολο για τους επενδυτές να κάνουν δουλειές με όλους τους κανονισμούς και τις ρυθμίσεις που υπάρχουν.»

Ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU-CSU κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, διαπίστωσε ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι σε καλύτερη κατάσταση. «Επισκέφτηκα την Τράπεζα Πειραιώς και εντυπωσιάστηκα από τον Μιχάλη Σάλλα, ο οποίος φαίνεται να ξέρει τι πρέπει να γίνει στη χώρα και φροντίζει για αυτό με πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει. Ηταν θετικός για την πορεία της Ελλάδας», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Προσθέτει ότι δεν μπόρεσε να επισκεφτεί όλες τις τράπεζες «ωστόσο- όπως αναφέρει- οι επιχειρηματίες που γνώρισα ήταν άνθρωποι που καταλαβαίνουν την κατάσταση και θέλουν να κάνουν πράγματα. Από την άλλη, όμως, μου έλεγαν ότι δεν είναι εύκολο, διότι ακόμη υπάρχουν πολλοί ρυθμιστικοί κανόνες και γραφειοκρατία που πρέπει να εξαφανιστούν αμέσως. Ξέρω ότι είναι δύσκολο, Μπορούμε να βοηθήσουμε και να εξηγήσουμε στη δημόσια διοίκηση και στην κυβέρνηση τι κάναμε εμείς και πως να το κάνουν. Πρέπει όμως να θέλουν να το κάνουν.»

Μάλιστα ο κ. Φουκς θεωρεί ότι ο λόγος που γίνεται για τα πλεονάσματα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αφού αυτό που είναι σημαντικό είναι γίνει ανταγωνιστική. «Χρειάζεται λιγότερη γραφειοκρατία και ένα φιλικό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα για να πάρει μπροστά η οικονομία», καταλήγει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ