Δραματική πρόκριση για τη Γερμανία - Απέκλεισε την Ιταλία στα πέναλτι [βίντεο] - iefimerida.gr

Δραματική πρόκριση για τη Γερμανία - Απέκλεισε την Ιταλία στα πέναλτι [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε έναν προημιτελικό για γερά νεύρα η πήρε την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι με σκορ και ενώ η κανονική διάρκεια του αγώνα αλλά και η παράταση έληξαν στο 1-1.

Το πρώτο ημίχρονο πέρα από ένα δυναμικό πρώτο 5λεπτο των Ιταλών, δεν έκρυβε ιδιαίτερες συγκινήσεις. Γερμανία και Ιταλία, είχαν εξουδετερώσει η μία την άλλη με αποτέλεσμα να πλησιάζουν ελάχιστα μπροστά στις δύο περιοχές. Μια καλή ευκαιρία του Μίλερ έπειτα από καραμπόλα στην ιταλική άμυνα και ένα σουτ Στουράρο λίγο πριν τη λήξη του 45λεπτου, ήταν οι μοναδικές στιγμές στις οποίες που ανησύχησαν Μπουφόν και Νόιερ αντίστοιχα.

Στο 2ο μέρος, η Γερμανία ήταν καλύτερη. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο τέταρτο είχε 60% κατοχή μπάλας και κερδισμένα δύο κόρνερ ενώ την ίδια ώρα η Ιταλία, αδύνατούσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της στη μεσαία γραμμαή, πληρώνοντας τις σημαντικές απουσίες των Ντε Ρόσι και Τιάγκο Μότα.

Τελικά, το γκολ για τους Γερμανούς ήρθε στο 65΄με τον Εζίλ να ευνοείται από τις κόντρες έπειτα από γύρισμα του Εκτορ και να ανοίγει το σκορ με κοντινό πλασέ.

Σε εκείνο το σημείο, η Ιταλία έδειχνε να ξεμένει από δυνάμεις ενώ η ψυχολογία ήταν σαφέστατα υπέρ της Γερμανίας. Ωστόσο, τα «πάντσερ» δεν κατάφεραν να πετύχουν το 2ο γκολ στη φάση του 70ου λεπτού, με τον Μπουφόν να αποκρούσει εντυπωσιακά.

Η Ιταλία σταδιακά άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και στο 78' κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με χτύπημα πέναλτι του Μπονούτσι, το οποίο κέρδισε ο Κιελίνι από τα απλωμένα χέρια του Μπόατενγκ.

Στα τελευταία δέκα λεπτά η Ιταλία έδειχνε να έχει ανακτήσει τη χαμένη της ψυχολογία, είχε μια καλή στιγμή με τον Πελέ, όμως όσο το παιχνίδι βάδιζε προς το φινάλε, οι δύο ομάδες έδειξαν να συμβιβάζονται με την ισοπαλία και την παράταση.

Στον έξτρα χρόνο, η κούραση είχε πάρει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι κινήσεις των ποδοσφαιριστών ήταν σε πολύ πιο χαμηλό τέμπο και καμία από τις δύο ομάδες δεν δημιούργησε κάποια καλή στιγμή.

Ετσι όλα κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί όπου η νευρικότητα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο... αλλά αυτή που χαμογέλασε τελικά ήταν η Γερμανία νικώντας με σκορ 6-5 και θα περιμένει την αντίπαλό της από την αναμέτρηση της Γαλλίας με την Ισλανδία.

Η διαδικασία των πέναλτι

Ινσίνιε 1-0
Κρόος 1-1
Τζάτζα Χαμένο
Μίλερ Χαμένο
Μπαρτζάλι 2-1
Εζίλ χαμένο
Πελέ χαμένο
Ντράξλερ 2-2
Μπονούτσι χαμένο
Σβαϊνστάιγκερ χαμένο
Τζιακερίνια 3-2
Χούμελς 3-3
Παρόλο 4-3
Κίμιχ 4-4
Ντε Σίλιο 5-4
Μπόατενγκ 5-5
Νταρμιάν χαμένο
Εκτορ 6-5

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euro 2016 Γερμανία Ιταλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ