Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: Δεν τίθεται σε συζήτηση το Grexit - iefimerida.gr

Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: Δεν τίθεται σε συζήτηση το Grexit

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Ελλάδα ανήκει στην ΕΕ. Το Grexit δεν τίθεται σε συζήτηση. Γι’ αυτό ζητούμενο τώρα είναι να δοθεί προοπτική στην Ελλάδα», είπε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Μιλώντας στα «Νέα», ο κ. Γκάμπριελ τόνισε την ανάγκη να ανανεώσει και να επικαιροποιήσει η ΕΕ την υπόσχεση ευημερίας στους πολίτες της, με πρώτο μέλημα την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους που μαστίζει χώρες όπως η Ελλάδα. Επίσης, μίλησε για το ενδιαφέρον για τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Γερμανίας με προνομιακό πεδίο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στις οποίες η Γερμανία πρωτοστατεί. «Στη Γερμανία κατορθώσαμε να δρομολογήσουμε τη μεγάλη στροφή στην ενέργεια. Πάνω από 30% του ηλεκτρικού ρεύματος προέρχεται από ΑΠΕ. Στην Ελλάδα οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες», είπε.

Επίσης, ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας ζήτησε από τις Βρυξέλλες τη μείωση του αριθμού των Ευρωπαίων επιτρόπων, αλλά και την επανεξέταση της διάθεσης των κονδυλίων του προϋπολογισμού της ΕΕ, καθώς συμπληρώθηκε μία και πλέον εβδομάδα από την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την ΕΕ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ. «Μια Ευρώπη, στην οποία οι 27 Επίτροποι θέλουν απλά ν' αποδείξουν τους εαυτούς τους, δεν έχει λογική συνέπεια. Έτσι, ο αριθμός τους θα πρέπει να μειωθεί», δήλωσε σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Neue Osnabruecker Zeitung.

Ο Gabriel δήλωσε επίσης ότι το Brexit δεν έθεσε σε κίνδυνο την ΕΕ, ενώ άφησε ανοιχτή την πιθανότητα επιστροφής της Βρετανίας μετά από μερικές δεκαετίες, με δεδομένο ότι οι νεαροί ψηφοφόροι ψήφισαν σε μεγάλο ποσοστό υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ