Χοιρινό στο φούρνο με πατάτες - iefimerida.gr

Χοιρινό στο φούρνο με πατάτες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια καλή συνταγή, υγιεινό φαγητό αν αγοράσετε τα σωστά υλικά (και φάτε μικρή μερίδα).

Υλικά

  • 1 φέτα βιολογικό και μαλακό χοιρινό, κομμάτι με κόκκαλο
  • 1 βαζάκι μουστάρδα Dijon, μέτρια
  • 1 ζωμό κότας
  • 1 κιλό πατάτες για φούρνο, Νάξου
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Κλωναράκια δενδρολίβανο
  • Γκρίζο χοντρό αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αλατίστε την φέτα χοιρινού και πασπαλίστε την γενναιόδωρα με μουστάρδα από τις δύο πλευρές
  • Βάλτε την σε ταψάκι
  • Λυώστε τον ζωμό σε καυτό νερό και προσθέστε τον δίπλα στο κρέας
  • Κόψτε σε χοντρά κομμάτια τις πατάτες και τα κρεμμύδια
  • Απλώστε τα στο ταψί
  • Προσθέστε το σκόρδο, χωρίς να το καθαρίσετε
  • Περιχύστε το φαγητό με ελαιόλαδο και προσθέστε 2 ποτήρια νερό
  • Ψήστε το στους 200 βαθμούς για 2 ώρες
  • Συμβουλή: Τυλίξτε το φαγητό με λαδόκολλα ώστε να μην καεί από πάνω (το αλουμινόχαρτο κάνει κακό στην υγεία όταν υπερθερμαίνεται)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ