Περιέργως, όσο ζέστη και να κάνει, το κρέας μας αρέσει.
Σας προτείνω μια φοβερή μαρινάδα που λέγεται Chimichurri, με πολλά αρωματικά και τσίλι. Τυλίγετε τη μπριζόλα μέσα της και την αφήνετε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Υλικά
- 1 κιλό μπριζόλα, χοντρή, ό,τι θέλετε
- 1/4 φλυτζανιού κόκκινο κρασί
- 1, 5 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1/4 φλυτζανιού κρεμμύδι
- 1/4 φλυτζανιού ρίγανη φρέσκια κατά προτίμηση
- 1/4 φλυτζανιού φρέσκο κόλιανδρο
- 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό
- 1 κουταλιά σούπας φρέσκο θυμάρι
- 1 κουταλιά σούπας σκόρδο
- 2 πιπερίτσες τσίλι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόψτε όλα τα παραπάνω υλικά
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα και κρατήστε στην άκρη ένα φλυτζανάκι στο ψυγείο
- Σε ένα άλλο μπολ με καπάκι βάλτε το κρέας και την σάλτσα ( Chimichurri λέγεται)
- Κλείστε το μπολ και βάλτε το στο ψυγείο για 12 ώρες
- Ανάψτε το μπάρμπεκιου στην ψηλή κλίμακα
- Βγάλτε το κρέας από την μαρινάδα, σκουπίστε το και βάλτε αλάτι και πιπέρι
- Ψήστε το 5 λεπτά από κάθε πλευρά
- Με αιχμηρό μαχαίρι κόψτε τη μπριζόλα σε διαγώνιες φέτες (ταλιάτα)
- Προτείνετε τη σάλτσα που έχετε κρατήσει για όποιον θέλει να περιχύσει από πάνω
- Σερβίρετε με ρύζι και φέτες αβοκάντο
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο