«Βαφτίζουν» χειρουργεία τα... λίφτινγκ σε δημόσια νοσοκομεία - iefimerida.gr

«Βαφτίζουν» χειρουργεία τα... λίφτινγκ σε δημόσια νοσοκομεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παράνομες αισθητικές επεμβάσεις και πλασματικές εφημερίες στα δημόσια νοσοκομεία κατήγγειλε σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος στη καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση που είχε με τους διοικητές του ΕΣΥ

Ο κ. Λοβέρδος είπε χαρακτηριστικά «Γίνονται κοσμητικές επεμβάσεις παρανόμως και εις βάρος του δημοσίου χρήματος, καθώς χρησιμοποιούνται τα υλικά των δημόσιων νοσοκομείων από μερίδα γιατρών» και ζήτησε την άμεση παρέμβαση των διοικητών απευθυνόμενος κυρίως στη διοίκηση των νοσοκομείων Γ. Γεννηματάς, Θριάσιο, ΚΑΤ και Παπαγεωργίου- Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε «Εμείς έχουμε ήδη κινητοποιηθεί, έχουμε δώσει εντολή να ελεγχθούν οι κλινικές και να παρέμβει όπου χρειαστεί ο Εισαγγελέας».
Ο υπουργός συνέχισε τις αυστηρές συστάσεις προς τους διοικητές του ΕΣΥ λέγοντας «Πρέπει να γνωρίζετε ό,τι γίνεται μέσα στο νοσοκομείο σας. Πρέπει να έχετε εικόνα για τις χειρουργικές επεμβάσεις που διενεργούνται αλλά και για την κίνηση στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία. Πρέπει να ελέγξετε τις πλασματικές εφημερίες και τις παράνομες αισθητικές επεμβάσεις. Ότι ακούτε μη το παραπέμπετε στις καλένδες».

Παράλληλα τους ζήτησε να είναι πιο αυστηροί και με τις πλασματικές εφημερίες, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να περιοριστεί άμεσα το φαινόμενο των πλασματικών εφημεριών και αναγνώρισε ότι για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται «σύγκρουση, γενναιότητα και τόλμη», όπως χαρακτηριστικά τους είπε. Επίσης ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε τους διοικητές ότι υπάρχουν τα χρήματα και θα μπορούν μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου να αποπληρώσουν τους προμηθευτές, για όλες τις οφειλές που αφορούν το έτος 2010.
Αναφερόμενος δε στις νέες μονάδες του ΟΚΑΝΑ που έχουν αρχίσει να λειτουργούν και σε νοσοκομεία της Αθήνας, εκτίμησε ότι και στην πρωτεύουσα, μέχρι το τέλος του χρόνου, η λίστα αναμονής για τους εξαρτημένους χρήστες που θα ζητήσουν βοήθεια, θα έχει μειωθεί στον ένα μήνα -από επτά χρόνια που ήταν μέχρι σήμερα-, ενώ αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη είπε ότι εκεί ο χρόνος αναμονής έχει ήδη μειωθεί στις 20 ημέρες. Από την πλευρά του ο γγ. του υπουργείου Υγείας Ν. Πολύζος, είπε ότι θα πρέπει να συνεργαστούν όλοι μαζί ώστε η ηλεκτρονική κάρτα ασθενούς που υπάρχει σήμερα σε 40 νοσοκομεία να «επεκταθεί» σε όλα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2012.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ