Τα ΜΜΕ φταίνε, λέει τώρα ο Σόιμπλε - iefimerida.gr

Τα ΜΜΕ φταίνε, λέει τώρα ο Σόιμπλε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για παρερμηνεία των χθεσινών σχολίων του σε γερμανική εφημερίδα σχετικά με την πιθανή ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους έκανε λόγο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Ο τρόπος που το ερμήνευσαν τα αγγλοσαξωνικά ΜΜΕ ήταν κάπως παραπλανητικός», δήλωσε ο Σόιμπλε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο συνεδρίασης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει «επιπρόσθετα μέτρα» για να αντιμετωπίσει το υπέρογκο χρέος της, εάν η έκθεση της ΕΚΤ και της Κομισιόν τον Ιούνιο δείξει ότι αυτό δεν είναι βιώσιμο.

Ο Γερμανός αξιωματούχος είχε πει μάλιστα ότι οποιαδήποτε αναδιάρθρωση, εάν αυτή πραγματοποιηθεί πριν το 2013, θα πρέπει να γίνει σε εθελοντική βάση.

Τα σχόλια οδήγησαν σε πτώση του ευρώ και εκτίναξη των spread του ελληνικού, ιρλανδικού και ισπανικού χρέους.

Αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης είχαν στη συνέχεια ισχυριστεί ότι ο υπουργός δεν είχε υπονοήσει ότι είναι απαραίτητη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ούτε είχε αντιταχθεί στην επίσημη γραμμή της γερμανικής κυβέρνησης που είναι αντίθετη στην αναδιάρθρωση, ακόμα κι αν πολλοί οικονομολόγοι θεωρούν ότι κάτι τέτοιο είναι αναπόφευκτο και επιθυμητό. Υποστήριξαν ότι τα «επιπρόσθετα μέτρα» μπορεί να αφορούν επιπλέον εξοικονόμηση πόρων ή την πώληση κρατικής περιουσίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ