Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την επίθεση στο Ατατούρκ -Δεν υπάρχουν Ελληνες ανάμεσα στα θύματα - iefimerida.gr

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την επίθεση στο Ατατούρκ -Δεν υπάρχουν Ελληνες ανάμεσα στα θύματα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ /EPA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άμεση ήταν η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην είδηση της τρομοκρατικής επίθεσης, χθες, στο αεροδρόμιο Ατατούρκ.

«Οργή και απόλυτη καταδίκη για το νέο τρομοκρατικο χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις», ανέφερε το ΥΠΕΞ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη αναφέρει ότι δεν υπάρχουν αναφορές για κανέναν Έλληνα ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης.

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος του γραφείου Τύπου του ελληνικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη, Γιώργος Αγγελετόπουλος, είπε: «Μέχρι στιγμής γίνεται λόγος για 36 νεκρούς και περί τους 150 τραυματίες που έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της Πόλης. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει από τις τουρκικές αρχές το παρ' ημίν Ελληνικό Προξενείο, μεταξύ τους δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής Έλληνες πολίτες. Έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα τεσσάρων θυμάτων, όλοι Τούρκοι υπήκοοι, και έχει δοθεί τριψήφιος τηλεφωνικός αριθμός για την καλύτερη πληροφόρηση του κοινού. Τα ΜΜΕ αναφέρουν ότι από τις 2.20 χθες το βράδυ η κατάσταση στο αεροδρόμιο έχει αρχίσει να ομαλοποιείται, επιτρέπεται η άφιξη πτήσεων και σήμερα εντός της ημέρας προγραμματίζεται και η επανέναρξη των πτήσεων των τουρκικών αερογραμμών».

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Πιο συγκεκριμένα το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Εκφράζουμε την οργή και τον αποτροπιασμό μας και καταδικάζουμε απερίφραστα τις χθεσινές πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο δεκάδων αθώων ανθρώπων. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στο φίλο τουρκικό λαό και στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Αμέσως μετά τις εκρήξεις, κλιμάκιο του Γενικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης μετέβη στο χώρο του αεροδρομίου και παρείχε, συνεχώς, ως τα ξημερώματα, προξενική συνδρομή σε Έλληνες πολίτες, που ευρίσκονταν στο χώρο του αεροδρομίου και χρειάστηκαν αρωγή για την ασφαλή μεταφορά τους σε ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης. Το Γενικό Προξενείο προβαίνει από το πρωί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διευκόλυνση του επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη και κανένα στοιχείο, μέχρι στιγμής, για ύπαρξη Ελλήνων μεταξύ των θυμάτων ή τραυματιών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ