Προκλητικός εμφανίσθηκε ο Φάρατζ την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Γιούνκερ ακούστηκε ένα ειρωνικό χειροκρότημα από τα έδρανα των βουλευτών του UKIP στην αναφορά του ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η απόφαση του λαού της Βρετανίας, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής να απαντά άμεσα.
«Είναι η τελευταία φορά που χειροκροτάτε σε αυτήν εδώ την αίθουσα» είπε ο Γιούνκερ υπό τα χειροκροτήματα της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών της Ευρωβουλής.
«Για να είμαι ειλικρινής αποτελεί έκπληξη που σας βρίσκω σήμερα εδώ», συνέχισε ο Γιούνκερ, «Γιατί είστε εδώ αλήθεια; Εσείς δεν αγωνιστήκατε για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ;»
Ο ηγέτης του UKIP ανταπάντησε μόλις πήρε τον λόγο με προσβολές δημιουργώντας χάος στην αίθουσα.
«Δεν μου κάνει εντύπωση που λέτε αυτά» είπε ο κ. Φάρατζ, «άλλωστε κανένας από εσάς δεν έχει εργαστεί σε μια κανονική δουλειά, κανείς σας δεν έχει δουλέψει σε μια ιδιωτική επιχείρηση ή στο εμπόριο, κανένας σας δεν έχει δημιουργήσει μια δουλεία» πρόσθεσε.
Η επίθεση αυτή του Φάρατζ προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων όπως ήταν αναμενόμενο από τους βουλευτές που άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα και να «γιουχάρουν» τον ευρωσκεπτικιστή Βρετανό πολιτικό.
Τότε παρενέβη ο προεδρεύων του σώματος, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος αφού είπε ότι κατανοεί τις αντιδράσεις τους, κάλεσε τους ευρωβουλευτές «να μην συμπεριφέρονται όπως συνήθως συμπεριφέρονται οι βουλευτές του UKIP στην αίθουσα» καταχειροκροτούμενος.
Ο κ. Φάρατζ επίσης δήλωσε ότι «η Βρετανία δεν θα είναι το τελευταίο μέλος της ΕΕ που αποχωρεί από την Ένωση. Είστε σε άρνηση. είστε ένα προτζεκτ υπό αμφισβήτηση, με ένα αποτυχημένο νόμισμα», προκαλώντας ξανά την αντίδραση των ευρωβουλευτών, στους οποίους και απάντησε «ναι βλέπουμε πως τα έχετε καταφέρει, ειδικά στην Μεσόγειο, στην Ελλάδα που έχετε σπείρει τη φτώχεια και τη δυστυχία».
Αναμενόμενη σύμμαχος του Φάρατζ, η Μαρίν Λεπέν η οποία και υποστήριξε για την ΕΕ, «μετά τη ψήφο της Γαλλίας και της Ολλανδίας, μετα την Ιρλανδία που ξανά ψήφισε για την Συνθήκης της Λισαβόνας και αφού αναγκάσατε τον ελληνικό λαό να ξεχάσει το αποτέλεσμα του δικού τους δημοψηφίσματος και να δεχθεί περισσότερη λιτότητα... πόσο δύσκολο είναι επιτέλους να λάβει το μήνυμα και να αντιληφθεί τι συμβαίνει».