Τα ιταλικά ομόλογα κοντά στο επιτόκιο χρεοκοπίας του 8% - iefimerida.gr

Τα ιταλικά ομόλογα κοντά στο επιτόκιο χρεοκοπίας του 8%

8%
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι χειρότεροι φόβοι επαληθεύτηκαν με την εκτίναξη στα ιταλικά και βελγικά επιτόκια εντείνοντας τις ανησυχίες για την κρίση χρέους που μαστίζει την ευρωζώνη.

Σήμερα το επιτόκιο των ιταλικών ομολόγων άγγιξε σχεδόν το 8% φτάνοντας στο 7,89%. Από τη δημιουργία του ευρώ ποτέ η Ιταλία δεν έχει δανειστεί ακριβότερα, αντλώντας από τις αγορές 7,5 δις ευρώ.

Στα τριετή ιταλικά ομόλογα το επιτόκιο αναρριχήθηκε στο 7,89%, από 4,93% στην προηγούμενη αντίστοιχη φορά ενώ στα δεκαετή η απόδοση έφτασε στο 7,56% από 6,06%.

Υπερδιπλασιάστηκε και το βελγικό επιτόκιο

Την «οδό της Ιταλίας» ακολούθησαν και τα βελγικά ομόλογα τα οποία πήραν την ανιούσα κατά τη διάρκεια δημοπρασίας. Το Βέλγιο άντλησε 513 εκατομμύρια ευρώ, με επιτόκιο 2,438%, από 1,086%, ενώ και στα τρίμηνα έντοκα γραμμάτια το επιτόκιο από 1,575% ανέβηκε στο 2,185%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ