Γιακουμάτος: «Αν δεν δείξουμε ποιοι είναι οι κλέφτες στη Βουλή, τελειώσαμε» - iefimerida.gr

Γιακουμάτος: «Αν δεν δείξουμε ποιοι είναι οι κλέφτες στη Βουλή, τελειώσαμε»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αγωγές προειδοποίησε ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος, αν δεν υπάρξει πλήρης διερεύνηση της καταγγελίας του για τραπεζικούς λογαριασμούς βουλευτών στην Ελβετία.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιακουμάτος στο Βήμα FM, έχει ζήτήσει την ανάρτηση του πόθεν έσχες των βουλευτών στην ιστοσελίδα της Βουλής, χωρίς όμως αποτέλεσμα. «Δεν μπορεί να κηλιδώνονται το όνομά μου και η ελληνική Βουλή. 'Eχουμε ζητήσει κατ' επανάληψη από τον Φίλιππο Πετσάλνικο να αναρτήσει στην ιστοσελίδα της Βουλής τα πόθεν έσχες, αλλά χρονοτριβεί και υποστηρίζει ότι δεν το επιτρέπει η Προστασία Προσωπικών Δεδομένων», είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι «αν δεν δείξουμε ποιοι είναι οι κλέφτες, τελειώσαμε. Πρέπει να καθαρίσει ο τόπος, πρέπει να αντιδράσουμε».

Όπως είπε ο κ. Γιακουμάτος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Αργύρης, δήλωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα στείλει την λίστα με τα ονόματα σε ηλεκτρονική μορφή και θα τα αναρτήσει στην ιστοσελίδα της Βουλής.

Οπως είχε γράψει το iefimerida.gr, το θέμα για τις καταθέσεις βουλευτών άνοιξε μετά από αίτημα των βουλευτών της ΝΔ, Τζαβάρα και Γιακουμάτου, προς τον πρόεδρο της Βουλής ύστερα από δημόσιες καταγγελίες του Ελληνο-ελβετού βουλευτή, Ιωσήφ Ζησιάδη. Ο κ. Ζησιάδης, σε συνέντευξη του στο Mega, είχε υποστήριξει ότι δεν προχωρά η φορολογική συμφωνία που έχει προτείνει από το 2005 η ελβετική κυβέρνηση στην ελληνική γιατί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ «έχουν πάρα πολλά χρήματα στην Ελβετία και τα συμφέροντα τους δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοικτοί λογαριασμοί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ