Ο Μπουτάρης το κλειδί για τουρκικές επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη - iefimerida.gr

Ο Μπουτάρης το κλειδί για τουρκικές επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάρκα και οστά λαμβάνουν οι πρωτοβουλίες Τούρκων επιχειρηματιών που θέλουν να κάνουν τη Θεσσαλονίκη επιχειρηματικό τους κέντρο για την περαιτέρω επέκτασή τους στα Βαλκάνια.

Βασικός πυλώνας της προσπάθειας είναι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος έχει αναλάβει προσωπικά την πρωτοβουλία οικονομικής προσέγγισης με την Τουρκία.

Πριν λίγες ημέρες ο κ. Μπουτάρης έδωσε το παρών μαζί με τον Τούρκο πρόξενο Τουργούλ Μπιλτεκίν στην ημερίδα του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βόρειας Ελλάδας με θέμα «Ελλάδα – Τουρκία: Πρό(σ)κληση συνεργασίας» και στόχο τη διερεύνηση νέων επιχειρηματικών και εμπορικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα από την Τουρκία.

Οι ενδείξεις για το πως εκτυλίσσεται το σχέδιο είναι πολλές και σαφείς.

Πριν λίγες ημέρες η Turkish Airlines υπέγραψε δια του γενικού διευθυντή της στην Ελλάδα Ουτκού Γιαζάν σύμβαση με την Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης ώστε οι πελάτες της να έχουν έκπτωση 20% στις διανυκτερεύσεις τους στα ξενοδοχεία της πόλης.

Αλλωστε, στο πρώτο εννεάμηνο του 2011 οι διανυκτερεύσεις Τούρκων πολιτών στη Θεσσαλονίκη έχουν αυξηθεί κατά 63% και σε αυτό έχει βοηθήσει και το γεγονός ότι πλέον υπάρχουν κάθε εβδομάδα 4 απ' ευθείας πτήσεις της Turkish Airlines από και προς την Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες και όλες τις ενδείξεις οι Τούρκοι έχουν επιλέξει τη Θεσσαλονίκη όχι μόνον ως τόπο επιχειρηματικής τους δραστηριοποίησης αλλά και ως κέντρο από το οποίο θα συντονίζουν τη διείσδυσή τους στην Βαλκανική αγορά, όπου ήδη έχουν σημαντική παρουσία.

Ηδη, όπως έχει αποκαλύψει το iefimerida.gr, σε εξέλιξη βρίσκεται και το σχέδιο για την απόκτηση του ιστορικού ξενοδοχείου Μακεδονία Παλάς το οποίο θα κλείσει στις αρχές Δεκεμβρίου μετά τη διαφωνία του ομίλου Δασκαλαντωνάκη με το ΙΚΑ για το τίμημα του ενοικίου.

Παράλληλα, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο για την εξαγορά θυγατρικών ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια καθώς Τούρκοι τραπεζίτες βολιδοσκοπούν ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα που λόγω έλλειψης ρευστότητας δεν αποκλείεται να δεχθούν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ