Η σωτηρία ενός μικρού βάτραχου «απειλεί» επένδυση 2,6 δισ. δολαρίων - iefimerida.gr

Η σωτηρία ενός μικρού βάτραχου «απειλεί» επένδυση 2,6 δισ. δολαρίων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας μικρός πράσινος βάτραχος πονοκεφαλιάζει το υπουργείο Χωροταξίας της Βικτώριας στην Αυστραλία και τους αναδόχους έργων, καθώς θα μπορούσε να διακόψει το χτίσιμο 66.000 σπιτιών και να αποτρέψει μια επένδυση 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Συγκεκριμένα, έχει προταθεί στην τοπική κυβέρνηση ένα σχέδιο δράσης για τη «σωτηρία» του βατράχου του γρασιδιού, που προβλέπει τη δημιουργία ζώνης προστασίας 4.400 εκταρίων όπου δεν θα επιτρέπεται η οικοδόμηση. Όμως, κατασκευαστές και ιδιοκτήτες οικοπέδων στην περιοχή αντιδρούν αφού θεωρούν ότι οι περιουσίες τους έχουν χάσει την αξία τους και αμφισβητούν το γεγονός ότι ο βάτραχος απειλείται με εξαφάνιση.

Στο σχέδιο δράσης περιλαμβάνονται περιοχές 200 μέτρα κοντά σε πλωτούς δρόμους όπου και απαγορεύεται η διέλευση καθώς είναι το «στέκι» των εν λόγω βατράχων.

Ο υπουργός Χωροταξίας, Μάθιου Γκάι, δήλωσε ότι συμπάσχει με τους κατασκευαστές και ρίχνει την ευθύνη σε μια περιβαλλοντολογική συμφωνία μεταξύ της προηγούμενης πολιτειακής κυβέρνησης με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ