Ο Νίκος Ξυδάκης δεν... φοβάται το Brexit -Την ώρα που όλη η Ευρώπη τρέμει - iefimerida.gr

Ο Νίκος Ξυδάκης δεν... φοβάται το Brexit -Την ώρα που όλη η Ευρώπη τρέμει

Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί όλη η Ευρώπη να... τρέμει στην ιδέα ενός καταστροφικού -κατά γενική ομολογία- Brexit, ωστόσο σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Ξυδάκη, «η Ελλάδα δεν έχει λόγους να φοβάται».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Ξυδάκης στο Euractiv.com, αυτό που ανησυχεί την κυβέρνηση είναι το μέλλον της ενοποίησης. «Η Αθήνα δεν έχει ιδιαίτερους λόγους να φοβάται. Ανησυχεί, όμως, για το μέλλον της ενοποίησης».

«Ασκήσαμε έντονη κριτική βασισμένοι στο γεγονός ότι οι πολλές ‘εξαιρέσεις’ θα αποδυναμώσουν σημαντικά το ενοποιητικό εγχείρημα και όραμα. Είμαστε μια χώρα που έχουμε πληρώσει ακριβά την ενοποίηση, παρά ταύτα επιμένουμε ότι η περαιτέρω οικονομική και πολιτική ενοποίηση θα κάνει πιο ελκυστική την ΕΕ στα μάτια των Ευρωπαίων πολιτών, που ζητούν ενιαίο χώρο εργασίας και ενιαία δικαιώματα», τόνισε.

«Μια Ευρώπη χωρίς Βρετανία δεν νοείται λαμβάνοντας υπόψη τις ιστορικές ισορροπίες δυνάμεων» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Στο μεταξύ, πηγές είπαν στη EurActiv ότι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, καθώς και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εξέφρασαν πρόσφατα σοβαρή ανησυχία για τη βρετανική ψηφοφορία. Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα, ο Γιούνκερ φέρεται να ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος σχετικά με την ψηφοφορία στο Ηνωμένο Βασίλειο και το πιθανό βραχυπρόθεσμο «τεράστιο χάος» στις διεθνείς αγορές, σε περίπτωση ενός Brexit.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Ξυδάκης Brexit Μεγάλη Βρετανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ