Η ώρα της ιρλανδικής εκδίκησης – Για το χέρι του Ανρί το 2009 [βίντεο] - iefimerida.gr

Η ώρα της ιρλανδικής εκδίκησης – Για το χέρι του Ανρί το 2009 [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οσα χρόνια και αν περάσουν, δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Ο άδικος τρόπος με τον οποίο αποκλείστηκε η εθνική ομάδα της Ιρλανδίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής το 2010.

Ήταν τα μπαράζ της προκριματικής φάσης, τον Νοέμβριο του 2009. Γαλλία και Ιρλανδία είχαν κληρωθεί μεταξύ τους για να διεκδικήσουν μια θέση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στο πρώτο παιχνίδι, η Γαλλία επικράτησε 1-0 και στον επαναληπτικό λίγες ημέρες μετά στο «Σταντ ντε Φρανς» ήταν το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση.

Ομως ο φυσικός ηγέτης των Ιρλανδών, είχε διαφορετική άποψη. Με δικό του γκολ, η Ιρλανδία ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Τιερί Ανρί. Μαζί του και ο Σουηδός διαιτητής Μάρτιν Χάνσον. Ο Ανρί χρησιμοποίησε το χέρι του για να κοντρολάρει και να... κουβαλήσει την μπάλα μέχρι το πόδι του, απ΄όπου τροφοδότησε τον Γκαλάς για το 1-1.

Οι διαμαρτυρίες εκτός γηπέδου συνεχίστηκαν για αρκετές ημέρες. Οι Ιρλανδοί ζήτησαν μέχρι και επανάληψη του αγώνα αλλά μάταια. Τώρα, έχουν μπροστά τους μια μεγάλη ευκαιρία να πάρουν μια πρόκριση που τους στέρησε το λάθος του Χάνσον. Την Κυριακή 26 Ιουνίου, στην πόλη Λιόν...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euro 2016 Ιρλανδία Γαλλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ