Αιχμές Ρέγκλινγκ για υπουργούς: Δεν στηρίζουν όλοι τις ιδιωτικοποιήσεις - iefimerida.gr

Αιχμές Ρέγκλινγκ για υπουργούς: Δεν στηρίζουν όλοι τις ιδιωτικοποιήσεις

(Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κεφάλαιο των εργασιακών είναι ένα πολιτικά και τεχνικά δύσκολο θέμα, αναγνώρισε ο Κλάους Ρέγκλινγκ. Αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική.

Ο επικεφαλής του ESM, μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις που υπήρξαν και παρότι δεν θέλησε να επιρρίψει ευθύνες σε κάποια πλευρά- «δεν είναι παραγωγικό αυτό», σημείωσε- άφησε αιχμές για την ιδιοκτησία του προγράμματος από την ελληνική κυβέρνηση.

«Υπήρχαν σημεία στα οποία η δέσμευση δεν ήταν τόσο ισχυρή όσο του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του πρωθυπουργού. Κάποιοι δεν ήταν υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων», δήλωσε και όταν ρωτήθηκε αν αναφέρεται στον Χρήστο Σπίρτζη, δεν θέλησε να τον κατονομάσει. «Φαίνεται σε δημόσιες δηλώσεις υπουργών ότι δεν είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Είναι όμως μέρος του συμφωνημένου προγράμματος που έχει υπογραφεί από τον πρωθυπουργό», προτίμησε να απαντήσει.

Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, το «κεφάλαιο» που θα ανοίξει στην επόμενη αξιολόγηση, ο επικεφαλής του ESM σχολίασε ότι είναι μία «πολιτικά ευαίσθητη περιοχή» και κάτι που τεχνικά είναι δύσκολο να γίνει.

Κάλεσε όμως την ελληνική κυβέρνηση να δει τα παραδείγματα της Γερμανίας, που προχώρησε σε αυτή τη μεταρρύθμιση πριν από δέκα χρόνια με αποτέλεσμα να πέσει στο μισό το ποσοστό ανεργίας, όπως και της Ιταλίας, όπου τώρα φαίνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

Για την αντίστασή του σε πιέσεις για χαμηλότερα από τα συμφωνημένα πρωτογενή πλεονάσματα, απάντησε ότι αυτό είναι ο θεμέλιος λίθος του Αλέξη Τσίπρα με τους Ευρωπαίους εταίρους τον περασμένο Ιούλιο. «Δεν είναι δικό μου θέμα να το αμφισβητήσω αυτό», πρόσθεσε και σημείωσε μάλιστα ότι δεν βλέπει καμία κίνηση προκειμένου να αλλάξει αυτό, ούτε από την ελληνική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ