Γιούνκερ: Καμία διαπραγμάτευση με το Λονδίνο μετά το δημοψήφισμα - iefimerida.gr

Γιούνκερ: Καμία διαπραγμάτευση με το Λονδίνο μετά το δημοψήφισμα

Φωτογραφία: Aris Oikonomou / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο οποιασδήποτε νέας διαπραγμάτευσης με το Λονδίνο, μετά το δημοψήφισμα, απέκλεισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Οι πολιτικοί της Βρετανίας και οι Βρετανοί ψηφοφόροι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα υπάρξει σε καμία περίπτωση μια νέα διαπραγμάτευση», τόνισε ο κ. Γιούνκερ στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον καγκελάριο της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν.

«Το εκτός σημαίνει εκτός», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς είχε απορρίψει την πιθανότητα να παραιτηθεί ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε περίπτωση που οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ του Brexit στο αυριανό δημοψήφισμα.

Ερωτηθείς για το ζήτημα, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος απάντησε με ένα λακωνικό «όχι».

Ο Γιούνκερ θα συμμετάσχει στις 11.30 (ώρα Ελλάδας) την Παρασκευή στις Βρυξέλλες σε μια σύνοδο παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και του πρωθυπουργού της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της ΕΕ αυτήν την περίοδο. Τα αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος αναμένεται να γίνουν γνωστά νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ Brexit ΕΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ