«Διώκομαι επειδή δεν "μαγείρεψα" τα βιβλία...» - iefimerida.gr

«Διώκομαι επειδή δεν "μαγείρεψα" τα βιβλία...»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Διώκομαι επειδή δε μαγείρεψα τα βιβλία», δηλώνει στους Financial Times ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέας Γεωργίου, σχετικά με την επικείμενη εμφάνισή του στις 12 Δεκεμβρίου στον Οικονομικό Εισαγγελέα για τις καταγγελίες σε βάρος του περί εσκεμμένης διόγκωσης του ελλείμματος του δημοσίου.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι οι κατηγορίες αναμένεται να προκαλέσουν σοκ στους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι έχουν πάψει να διατυπώνουν αμφιβολίες για την ακρίβεια των ελληνικών στατιστικών δεδομένων από τη στιγμή που ανέλαβε ως επικεφαλής ο κ. Γεωργίου. Θυμίζει μάλιστα ότι ο κ. Γεωργίου μπήκε στο στόχαστρο μετά τις καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά, πρώην μέλους της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής,

Οι Financial Times αναφέρονται σε εκστρατεία υπονόμευσης του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, σημειώνοντας τη δίωξη σε βάρος του αντιπροέδρου της αρχής Νίκου Λογοθέτη για παραβίαση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του προέδρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ