Χουλιαράκης: Στόχος πολύ χαμηλότερα πλεονάσματα μετά το 2018 - iefimerida.gr

Χουλιαράκης: Στόχος πολύ χαμηλότερα πλεονάσματα μετά το 2018

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον στόχο για πολύ χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 έθεσε στη διάρκεια της ομιλίας του σε συνέδριο του Economist ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

«Η δέσμευση είναι δέσμευση και θα τιμήσουμε τη δέσμευση για τα πρωτογενή πλεονάσματα, για να δημιουργήσουμε αξιοπιστία», ανέφερε πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εκφράζοντας την προτίμηση της κυβέρνησης για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα από το 2018 και μετά.

Ο κ. Χουλιαράκης χαρακτήρισε «παραγωγική» τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, τονίζοντας παράλληλα, την αναγκαιότητα προσέλκυσης δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων.

«Η οικονομική ανάκαμψη θα έρθει, αλλά δεν θα είναι βιώσιμη, αν δεν προσελκύσουμε επενδύσεις» τόνισε από το βήμα συνεδρίου του Economist, και πρόσθεσε ότι «χρειαζόμαστε πιο φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον».

Ειδική μνεία έκανε στις μεταρρυθμίσεις, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διεύρυνσης της φορολογικής βάσης, μεταρρύθμισης των αγορών προϊόντων και βελτίωσης του συστήματος απονομής δικαιοσύνης.

Παράλληλα, ο κ. Χουλιαράκης παρέθεσε τα τέσσερα βασικά σημεία της διαχείριση της ελληνικής κρίσης:

  •     Η δημοσιονομική προσαρμογή ήταν αναγκαία, αλλά ο ρυθμός της έχει σημασία, ενώ υποεκτιμήθηκε ο αντίκτυπος σε επίπεδο ύφεσης
  •     Τα οφέλη της αναδιάρθρωσης χρέους του 2012 ήταν σημαντικά αλλά ήρθαν αργά
  •     Στις μεταρρυθμίσεις, είχαμε πολλή προσαρμογή στην αγορά εργασίας και πολύ λίγες παρεμβάσεις στη λειτουργία των αγορών προϊόντων
  •     Οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών δεν έλαβαν υπόψη το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χουλιαρακης Economist πλεόνασμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ