Το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει 10 παραστάσεις χορού - iefimerida.gr

Το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει 10 παραστάσεις χορού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δέκα παραστάσεις χορού παρουσιάζει το φεστιβάλ Αθηνών για αυτό το καλοκαίρι στις εγκαταστάσεις της Πειραιώς 260.

Ελληνες και ξένοι καλλιτέχνες, εμπνέονται κυρίως απο καθημερινότητα και επικαιρότητα και χτυπούν με ρυθμό τα πόδια τους.

«UNTITLED_I will be there when you die»

Το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει 10 παραστάσεις χορού  | iefimerida.gr 0

Ο ιταλός χορογράφος και περφόρμερ Αλεσσάντρο Σαρρόνι παρουσιάζει μια παράσταση - μελέτη πάνω στο χρόνο που περνά. Ζογκλερικά παιχνίδια με κορίνες και κινησιολογικά μοτίβα απο 4 χορευτές. (21 Ιουνίου, Πειραιώς 260, Κτίριο Δ)

«The dog days are over»

Το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει 10 παραστάσεις χορού  | iefimerida.gr 1

Ο Βέλγος σκηνοθέτης Γιαν Μάρτενς θα κάνει μια μελέτη πάνω στην ανθρώπινη αντοχή, με βασικό σκοπό του να αποκαλύψει τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τον χορευτή. Σε μια πολυσύνθετη, δυναμική, εξουθενωτική χορογραφία, μαθηματικής ακρίβειας και συγχρονισμού μεταξύ των χορευτών, είναι αδύνατον να μη συμβούν λάθη. Το κοινό έρχεται αντιμέτωπο με τη νέα κατάσταση και καλείται να δει τους καλλιτέχνες με διαφορετική ματιά.(22-23 Ιουνίου, Πειραιώς 260, Κτίριο Η)

«New Narratives»

Το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει 10 παραστάσεις χορού  | iefimerida.gr 2

Το Νew Νarratives είναι ο κοινός χώρος μεταξύ αφήγησης και αφαίρεσης. Η χορογράφος Γεωργία Βαρδαρού δημιουργεί μια παράσταση για την ανάγκη του ανθρώπου να φτιάχνει ιστορίες ζωής μες στην καθημερινότητά του. (2-3 Ιουλίου, Πειραιώς 260, Κτίριο Η)

«Αυτό είναι, όχι άλλο, μόνο αυτό»

Το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει 10 παραστάσεις χορού  | iefimerida.gr 3

Σε έναν ιδιότυπο κήπο, τρεις χορευτές συνυπάρχουν με τρεις μη χορευτές, που βρίσκονται εκεί ως φυσικά πρόσωπα. Στη νέα δουλειά της Μαριέλας Νέστορα ο θεατής καλείται να συλλάβει διαρκώς κάτι που του διαφεύγει, βρίσκεται σε κατάσταση διαρκούς νοητικής και ενσυναισθητικής εγρήγορσης. (8-9 Ιουλίου, Πειραιώς 260, Κτίριο Ε)

«After Party»

Το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει 10 παραστάσεις χορού  | iefimerida.gr 4

Η Ερμίρα Γκόρο χορογραφεί τη σπουδαία Αγγελική Στελλάτου σε μια σόλο περφόρμανς για την κρίση ταυτότητας που φέρνει το πέρασμα του χρόνου κυρίως στη γυναίκα. (12-13 Ιουλίου, Πειραιώς 260, Κτίριο Ε)

«Σάλος»

Το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει 10 παραστάσεις χορού  | iefimerida.gr 5

Όσα ζούμε σήμερα είναι απόρροια του παρελθόντος και η τωρινή μας δράση θα επηρεάσει το μέλλον.
Το έργο εμπλέκει τρεις χορευτές σε ένα σχήμα εναλλαγής και ανατροπής της αιτιότητας και του χρόνου. Ο σάλος χρησιμοποιείται ως βάση για τη δημιουργία μιας ποιητικής αλληγορίας που αναμετράται με αγωνίες του σήμερα σε ένα πλαίσιο ελεύθερου συνειρμού και φαντασιακής πρόκλησης. . (4-5 Ιουλίου, Πειραιώς 260, Κτίριο Ε)

«Flux»

Το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει 10 παραστάσεις χορού  | iefimerida.gr 6

Χορεύτρια και χορογράφος, η Λία Τσολάκη επιστρέφει στη σκηνή, με τη διττή αυτή ιδιότητά της, και βασισμένη σε υλικό από προγενέστερα έργα της, όπως το parking και το aROUND. Στην παράσταση δεν υπάρχουν καθίσματα για τους θεατές. Οι θεατές μπορούν να κινούνται ελεύθερα στον χώρο. (21-22 Ιουλίου, Πειραιώς 260, Κτίριο Ε)

«Cold Blood»

Μετά την παγκόσμια επιτυχία του Kiss & Cry, η Μισέλ Αν ντε Με και ο Ζακό Βαν Ντορμέλ επιστρέφουν με την καινούργια τους παράσταση Cold Blood, που αφηγείται τις ιστορίες επτά περίεργων θανάτων. Οι δημιουργοί της παράστασης συνδυάζουν τις τεχνικές και τα μέσα του κινηματογράφου, του θεάτρου, του χορού και της μουσικής, για να δημιουργήσουν μια εντελώς νέα και εντυπωσιακή καλλιτεχνική γλώσσα. . (23-24 Ιουλίου, Πειραιώς 260, Κτίριο Δ)

«A Kind of Fierce»

Το kind of fierce είναι ένα σόλο. Η Κατερίνα Ανδρέου προσπαθεί να αποφύγει τη νοσταλγία , το φόβο, το μοιραίο ή την ελπίδα, καθώς όλα είναι σημαντικά και τα πάντα ασήμαντα. (30-31 Ιουλίου, Πειραιώς 260, Κτίριο Ε)

«Αnd we are not at the same place»

Το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει 10 παραστάσεις χορού  | iefimerida.gr 7

Αν και τα θεμέλια του and we are not at the same place τέθηκαν στη Γαλλία, το επόμενο στάδιο έρευνας και δημιουργίας του θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα. Δημιουργοί από διαφορετικές χώρες και καλλιτεχνικές διαδρομές -Άρια Μπουμπάκη,Pauline Brun,Noga Golan,Calixto Neto- ενώνουν τις δυνάμεις τους επί σκηνής για να μας παρουσιάσουν ένα έργο με αφετηρία το βήμα. (30-31 Ιουλίου, Πειραιώς 260, Κτίριο Ε)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φεστιβάλ αθηνών χορός παραστάσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ