Ο Ερντογάν δείπνησε με την πιο διάσημη τρανσέξουαλ της Τουρκίας -Μετά από τα επεισόδια στο Gay Pride - iefimerida.gr

Ο Ερντογάν δείπνησε με την πιο διάσημη τρανσέξουαλ της Τουρκίας -Μετά από τα επεισόδια στο Gay Pride

(ΑΠΕ/ EPA)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ταγίπ Ερντογάν δείπνησε με την πιο διάσημη τρανσέξουαλ της Τουρκίας, μόλις λίγες ώρες μετά από τα επεισόδια στο Gay Pride στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος πρόεδρος και η σύζυγός του, Ερμίν Ερντογάν, απόλαυσαν το ιφτάρ- το δείπνο των μουσουλμάνων όταν δύει ο ήλιος κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού- με μία ομάδα καλλιτεχνών, ανάμεσά τους και η ηθοποιός Μπουλέντ Ερσόι.

Το δείπνο παρατέθηκε στην προεδρική κατοικία, σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης. Η «Ντίβα», όπως είναι γνωστή η Ερσόι, υποβλήθηκε σε εγχείρηση αλλαγής φύλου στο Λονδίνο τη δεκαετία του '80. Εγινε διάσημη, αλλά ταυτόχρονα ήρθε αντιμέτωπη με επιθέσεις- λεκτικές και όχι μόνο- στην πατρίδα της.

Νωρίτερα την Κυριακή, η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης χρησιμοποίησε πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα, για να εμποδίσει την πορεία μελών της κοινότητας ΛΟΑΤ κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου, στην πλατεία Ταξίμ.

Οι αρχές της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι απαγόρευσαν τη διεξαγωγή της ετήσιας σχετικής εκδήλωσης, στις 26 Ιουνίου, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ασφάλεια και η δημόσια τάξη, μετά από μία σειρά βομβιστικών επιθέσεων στην Τουρκία τον τελευταίο χρόνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ταγίπ Ερντογάν τρανσέξουαλ Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ