Σύνοδος στον Λευκό Οίκο με θέμα την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη - iefimerida.gr

Σύνοδος στον Λευκό Οίκο με θέμα την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Ουάσινγκτον βρίσκονται σήμερα οι κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προκειμένου να συναντηθούν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Θέμα της συνάντησης η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

Στην σύνοδο αναμένεται να συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Ε.Ε., Χέρμαν Βαν Ρομπέι, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την κοινή εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ), καθώς και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

Η οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη έχει φέρει σύννεφα πάνω από τις σχέσεις Ε.Ε – ΗΠΑ, με την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα να επικρίνει την αργή διαδικασία λήψης πολιτικών αποφάσεων των Ευρωπαίων ηγετών. Με την Ε.Ε. Πάντως να αντιδρά έντονα σε αυτή την κριτική της Ουάσινγκτον εν μέσω της πολιτικής κρίσης για το χρέος στις ΗΠΑ.

Παρ' όλα αυτά η διατλαντική συμμαχία σε αυτούς τους οικονομικά δύσκολους καιρούς είναι «πιο σημαντική από ποτέ άλλοτε», όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, που πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές είναι στρατηγικοί εταίροι.

Ο Ομπάμα ανέφερε ότι αναμένει τη συνάντηση για να συζητηθεί «ένα ευρύ φάσμα» θεμάτων κοινού οικονομικού ενδιαφέροντος. Στη συνάντηση πάντως αναμένεται να συζητηθούν η αναταραχή στην Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική καθώς και η λήψη μέτρων από κοινού σε βάρος του Ιράν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ