Δεν είναι ιδιαίτερα παχυντικό για την εποχή, βοηθάω προτείνοντας ζάχαρη στέβια αντί για κανονική.
Υλικά για 3-4 άτομα
- 3/4 του φλυτζανιού ρύζι στρογγυλό καρολίνα
- 5 φλυτζάνια φρέσκο γάλα
- 4 κουταλιές σούπας στέβια
- 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ
- 2 κλωνάρια βανίλια
![Ρυζόγαλο με στέβια | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/2016-06/riz-au-lait-vanille.jpg?itok=TNiaBHQK)
Εκτέλεση
- Πλύντε καλά το ρύζι με νερό βρύσης
- Βάλτε το σε κατσαρόλα να βράσει επί 4-5 λεπτά
- Στραγγίστε το και ξαναπλύντε το στη βρύση –Ετσι το ρύζι παραμένει λευκό και χάνει την φαρινένια γεύση του, είναι πιο ραφινάτο
- Σε μια κατσαρόλα βάλτε το γάλα να βράσει, μαζί με τη ζάχαρη και τους σπόρους βανίλιας
- Ρίξτε και το ρύζι
- Διαλύστε το κορν φλάουερ σε νερό βρύσης (για να μην κάνει σβώλους) και ρίξτε το σιγά σιγά στο μείγμα
- Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει επί 20-30 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ συχνά
- Προσοχή: το υλικό πρέπει να είναι υδαρές γιατί το ρύζι θα συνεχίσει να απορροφάει γάλα
- Αφήστε το να κρυώσει με μια διάφανη ζελατίνα από πάνω για να μη σχηματίσει κρούστα
- Όταν κρυώσει βάλτε το ψυγείο και σερβίρετε με μπόλικη κανέλα
- Για διευκόλυνση, βάλτε το σε μικρές κούπες ή μπολ ή ποτήρια παγωτού ώστε να είναι ατομικές μερίδες
- Βάλτε από πάνω φραμπουάζ ή μύρτιλλα ή φράουλες ή ροδάκινο, ή δυόσμο, δώστε γεύση καλοκαιρινή.
![Ρυζόγαλο με στέβια | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/2016-06/riz-et-lait-aux-framboises.jpg?itok=3vX4i9D1)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο