Στοίχημα EURO: Η Πορτογαλία φωνάζει «παρών» - iefimerida.gr

Στοίχημα EURO: Η Πορτογαλία φωνάζει «παρών»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Betarades.gr σε συνεργασία με το iefimerida.gr για μία ακόμη ημέρα είναι κοντά σας με τα προγνωστικά για τα παιχνίδια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Σάββατο (17/06) σήμερα και η 2η αγωνιστική των ομίλων ολοκληρώνεται με τρεις αναμετρήσεις. Για τον Ε' όμιλο κοντράρονται στις 16:00 το Βέλγιο με την Ιρλανδία, ενώ ακολουθούν τα παιχνίδια του ΣΤ' ομίλου (Ισλανδία - Ουγγαρία στις 19:00 και Πορτογαλία - Αυστρία στις 22:00). Από στοιχηματικής άποψης θα μας απασχολήσουν το πρώτο και το τρίτο -χρονικά- παιχνίδι.

Στο www.betarades.gr μπορείτε να βρείτε όλα όσα ψάχνετε για το Στοίχημα, αλλά και να ενημερώνεστε live για την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το κουπόνι ΟΠΑΠ.

Δείχνει την κλάση του το Βέλγιο

Ξεκινάμε τις σημερινές μας προβλέψεις με το πρώτο χρονικά παιχνίδι, όπου τίθενται αντίπαλοι το Βέλγιο και η Ιρλανδία. Από άποψη προϊστορίας, οι Βέλγοι δικαιούνται να αισιοδοξούν, με δεδομένο ότι είναι αήττητοι στις επτά επίσημες συναντήσεις τους απέναντι στους Ιρλανδούς (2-5-0). Παράλληλα, έρχονται από ένα αήττητο έξι αγώνων κόντρα στην Ιρλανδία (2-4-0), αν συμπεριλάβουμε και τα φιλικά ματς.

Καλούνται, λοιπόν, σήμερα οι "κόκκινοι διάβολοι" να μεταμορφωθούν αγωνιστικά σε σχέση με το μέτριο πρόσωπο της πρεμιέρας, που έφερε και την ήττα με 2-0 από την Ιταλία. Η ποιότητα δεν τους λείπει και χρειάζονται αποκλειστικά τη νίκη, προκειμένου να διατηρήσουν τον τίτλο του ισχυρού αουτσάιντερ για την κατάκτηση της κούπας. Πάντως, οι Βέλγοι έχουν δεχθεί γκολ στα οκτώ τελευταία παιχνίδια τους (επίσημα και φιλικά). Σημειώνουμε ότι ο κόουτς Βίλμοτς έπεσε… θύμα αμφισβήτησης από δύο παίκτες του. Ο κίπερ Κουρτούα τόνισε σε συνέντευξη μετά το ματς της πρεμιέρας ότι «η Ιταλία μας αποδιοργάνωσε στον τακτικό τομέα», ενώ ο μέσος Ναϊνγκολάν «πιάστηκε» από την κάμερα να χειρονομεί προς τον κόουτς μετά την αντικατάστασή του. Η… υπόθεση λύθηκε μέσω συζήτησης μεταξύ των τριών. Ο τεχνικός του Βελγίου τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ενόψει του σημερινού αγώνα: «Περιμένω ένα σφιχτό παιχνίδι. Η θεωρία λέει ότι πρέπει να πιέσουμε από την αρχή, καθώς χρειαζόμαστε τη νίκη. Πρέπει, όμως, να είμαστε υπομονετικοί. Οι αντίπαλοί μας είναι πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και πρέπει να δώσουμε μεγάλο βάρος σε αυτό το κομμάτι». Πιθανότατη η είσοδος στο αρχικό σχήμα για τον Μέρτενς (αντί του Φελαϊνί), ενώ δεν αποκλείεται να καθίσει στον πάγκο ο Λουκάκου, με έναν εκ των Μπεντέκε ή Μπατσουαγί να ξεκινά ως βασικός επιθετικός.

Η Ιρλανδία έρχεται στο σημερινό ματς με έναν βαθμό στο "σακούλι", από το ισόπαλο 1-1 της πρεμιέρας απέναντι στη Σουηδία. Εχασε μία μεγάλη ευκαιρία να ξεκινήσει νικηφόρα την… περιπέτειά της στο φετινό EURO, καθώς «προδόθηκε» από το αυτογκόλ του Κλαρκ στο 71ο λεπτό απέναντι στους Σουηδούς. Παραμένει, μεν, χωρίς νίκη στα τελευταία έξι παιχνίδια της σε τελική φάση EURO (0-2-4), όμως με ένα σημερινό τρίποντο εξασφαλίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την πρόκριση στους "16" (δεν έχει προκριθεί ποτέ μέχρι τώρα σε νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης). Με αυτά τα δεδομένα, η Ιρλανδία μπαίνει με όρεξη και ψυχολογία στο σημερινό ματς, παρά το γεγονός ότι η προϊστορία είναι ξεκάθαρα εις βάρος της. Κατά 90% δεν προλαβαίνει το σημερινό ματς ο επιθετικός Γουόλτερς (τραυματίστηκε στην πρεμιέρα) και το πιθανότερο σενάριο είναι να αντικατασταθεί στο αρχικό σχήμα από τον ΜακΚλιν, με τον κόουτς Ο' Νιλ να διατηρεί τη διάταξη 4-3-1-2.

Προγνωστικό: Η ποδοσφαιρική ποιότητα της συγκεκριμένης "φουρνιάς" της Εθνικής Βελγίου είναι αναμφισβήτητη. Χρειάζεται, όμως, και η απαραίτητη "χημεία", προκειμένου οι "κόκκινοι διάβολοι" να δικαιώσουν όσους τους θεωρούν ισχυρό αουτσάιντερ για την κούπα. Αυτό καλούνται να αποδείξουν σήμερα οι παίκτες του Βίλμοτς και θεωρούμε ότι θα το πετύχουν. Καταλήγουμε, λοιπόν, σε νίκη του Βελγίου σε απόδοση 1.90.

Δείτε το βίντεο με την ανάλυση και το προγνωστικό για το Βέλγιο - Ιρλανδία

Τρίποντο για τους Ίβηρες

Η δεύτερη αναμέτρηση από το EURO 2016 που μπαίνει σήμερα στο στοιχηματικό μας "στόχαστρο" είναι αυτή της Πορτογαλίας με την Αυστρία. Απόλυτα μοιρασμένη η μεταξύ τους προϊστορία σε αναμετρήσεις για μεγάλες διοργανώσεις (2-2-2), ενώ παράλληλα η "σελεσάο" καλείται σήμερα να ξεπεράσει το σύνδρομο των... επισκέψεων στο Παρίσι, όπου "τρέχει" ρεκόρ 2-3-9 κόντρα σε Γαλλία (13 ματς) και ένα φιλικό με την Ολλανδία.

Η Πορτογαλία, λοιπόν, είχε πλήθος τελικών προσπαθειών στο ματς της πρεμιέρας κόντρα στους Ισλανδούς, αλλά ο... ηλεκτρονικός πίνακας έδειξε το ισόπαλο 1-1 μετά την ολοκλήρωση του αγώνα. Ταυτόχρονα, όμως, η Πορτογαλία δεν είχε «φρεσκάδα» επιθετικά, της έλειψαν ιδέες, πρωτοβουλίες και φυσικά ο ηγέτης της, Κριστιάνο Ρονάλντο, που ήταν «αόρατος». Σημειώστε, επίσης, ότι το γκολ της ισοφάρισης των Ισλανδών προήλθε από αφελές λάθος στην αμυντική της γραμμή, στοιχείο που χρειάζεται να διορθωθεί σήμερα. Έτοιμος να παίξει απ’ την αρχή ο Κουαρέσμα, το πιθανότερο είναι ότι θα πάρει τη θέση του Ζοάο Μάριο. Νάνι και Ρονάλντο θα συνεχίσουν στη γραμμή κρούσης, με την πίεση σήμερα να είναι ιδιαίτερα αυξημένη σε όλη την ομάδα της Πορτογαλίας.

Η Αυστρία, με τη σειρά της, διέψευσε όλες τις προσδοκίες που την συνόδευαν στην πρεμιέρα. Μπορεί να είχε δοκάρι στο σουτ του Αλάμπα σχεδόν με την έναρξη, όμως η γενική της εικόνα ήταν απογοητευτική και η ήττα με 2-0 από την Ουγγαρία κρίνεται απόλυτα δίκαιη. Σαφή ρόλο έπαιξε και η αποβολή του Ντράγκοβιτς στο 66', καθώς από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά επήλθε η ολική κατάρρευση. ο κόουτς Μάρτσελ Κόλερ προσπάθησε με εμψυχωτικές ομιλίες και κατ’ ιδίαν συζητήσεις να ανεβάσει το ηθικό στα αποδυτήρια ενόψει του σημερινού αγώνα. Δεδομένη η χρησιμοποίηση του Πρεντλ αντί του τιμωρημένου Ντράγκοβιτς στο κέντρο της άμυνας, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα αναφορικά με την κάλυψη του κενού του τραυματία Γιουνούζοβιτς, ο οποίος χάνει σίγουρα τη φάση των ομίλων. Το πιθανότερο είναι να επιλεγεί ένας εκ των Σάμπιτζερ ή Σεπφ, ωστόσο υπάρχει το σενάριο που φέρνει τον Αλάμπα σε θέση «10» και τον Ιλσάνκερ στα αμυντικά χαφ.

Προγνωστικό: Θεωρούμε ότι το σημείο-κλειδί στο σημερινό ματς είναι ο εγωισμός του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος πληγώθηκε στο παιχνίδι της πρεμιέρας, με τον εκνευρισμό του Πορτογάλου σταρ να είναι εμφανής (και να αντικατοπτρίζεται στην άρνηση για ανταλλαγή φανελών με τον αρχηγό των Ισλανδών). Πιστεύουμε ότι ο CR7 θα "ανεβάσει επίπεδο" σήμερα ολόκληρη την ομάδα, απέναντι σε ένα σύνολο που παρουσίασε αδυναμίες στην πρεμιέρα. Προβλέπουμε, λοιπόν, νίκη της Πορτογαλίας σε απόδοση 1.98.

Δείτε το βίντεο με την ανάλυση και το προγνωστικό για το Πορτογαλία - Αυστρία

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euro 2016 πορτογαλία στοίχημα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ