Η Moody's απειλεί με υποβάθμιση όλες τις χώρες της Ε.Ε. - iefimerida.gr

Η Moody's απειλεί με υποβάθμιση όλες τις χώρες της Ε.Ε.

οίκος αξιολόγησης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's προειδοποίησε πως η επιδείνωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη απειλεί πλέον το αξιόχρεο όλων των ευρωπαϊκών χωρών.

Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι εξακολουθεί να θεωρεί πως η Ευρωζώνη θα διατηρήσει την ενότητά της χωρίς άλλα σημαντικά προβλήματα πέραν αυτών της Ελλάδας, ωστόσο σημειώνει ότι αυτό το «θετικό σενάριο» κομίζει πολύ αρνητικές συνέπειες για τα αξιόχρεα των ευρωπαϊκών χωρών.

Πρόσφατα πάντως η Moody's προειδοποίησε τη Γαλλία πως μπορεί να χάσει το «τριπλό Α» με το οποίο βαθμολογείται η πιστοληπτική της ικανότητα, επιτρέποντάς της να δανείζεται με ευνοϊκά επιτόκια στις αγορές. Παράλληλα αναφέρει ότι ακόμη και οι χώρες που θεωρούνται ότι έχουν τις πιο σταθερές οικονομίες, όπως η Ολλανδία, η Αυστρία, η Φινλανδία και η Γερμανία κινδυνεύουν από μια υποβάθμιση της πιστοληπτικής τους ικανότητας.

Η Moody's σημειώνει πως η πολιτική απόφαση για την εφαρμογή ενός αποτελεσματικού σχεδίου για έξοδο από την κρίση θα ληφθεί μόνο μετά από ένα «σοκ», όπως ο αποκλεισμός των περισσότερων χωρών μελών από τις αγορές.

«Η συνεχής επιδείνωση της κρίσης δημοσίου χρέους και των τραπεζών της ευρωζώνης απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα όλων των ευρωπαϊκών χωρών», επισημαίνει ο οίκος Moody's.

«Ενώ η ευρωζώνη στο σύνολό της διαθέτει τεράστια οικονομική και χρηματοπιστωτική δύναμη, η αδυναμία των θεσμών της συνεχίζει να παρεμποδίζει την επίλυση της κρίσης και να βαρύνει το αξιόχρεο των χωρών μελών της», προσθέτει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ