Εννέα ακόμη πρόσφυγες πήρε ο Πάπας από την Ελλάδα -Εφυγαν την Πέμπτη για Ρώμη - iefimerida.gr

Εννέα ακόμη πρόσφυγες πήρε ο Πάπας από την Ελλάδα -Εφυγαν την Πέμπτη για Ρώμη

(φωτογραφία: Andrea Bonetti/EPA/ΑΠΕ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συνέχεια της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο στις 16 Απριλίου, αναχώρησαν χθες για τη Ρώμη εννέα ακόμη πρόσφυγες που είχαν φθάσει στο νησί, προσκεκλημένοι από τον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας, σε μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα.

Για την αναχώρησή τους συνεργάστηκαν το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η Υπηρεσία Ασύλου και οι αρμόδιες αρχές του Βατικανού και της Ιταλίας.

Οι πρόσφυγες, έξι ενήλικοι και τρία παιδιά, είναι όλοι από τη Συρία. Προηγουμένως διέμεναν στο Καρά Τεπέ, έχοντας φτάσει στην Ελλάδα από την Τουρκία.

Να θυμίσουμε εδώ ότι ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην Λέσβο τον περασμένο Απρίλιο, είχε προβεί σε μια συμβολική κίνηση, προσκαλώντας στο Βατικανό 12 πρόσφυγες, οι οποίοι και τον ακολούθησαν στο ταξίδι της επιστροφής του στο Βατικανό.

Οι 12 μουσουλμάνοι πρόσφυγες από τη Συρία, μεταξύ των οποίων και 6 παιδιά, επιλέχθηκαν έπειτα από κλήρωση και επρόκειτο για τρεις οικογένειες, δύο από τη Δαμασκό και μια από την πόλη Ντέι Αλ Ζουρ, τα σπίτια των οποίων βομβαρδίστηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ