Στην τελική ευθεία το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας - iefimerida.gr

Στην τελική ευθεία το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους κανονισμούς λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) αναμένεται να εγκρίνουν αύριο οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στη σύνοδο του Eurogroup, σύμφωνα με το Ρόιτερς που επικαλείται έγγραφα που έχει στην κατοχή του.

Συγκεκριμένα, τα έγγραφα αυτά αναφέρονται στους κανονισμούς παρέμβασης του ΕΤΧΣ στην πρωτογενή και δευτερογενή αγορά ομολόγων, στην επέκταση των προληπτικών πιστώσεων στις κυβερνήσεις και στις επενδυτικές και χρηματοδοτικές στρατηγικές του μηχανισμού.

Η έγκριση των κανονισμών θα ανοίξει το δρόμο ώστε ο ΕΤΧΣ να προσελκύσει κεφάλαια από ιδιώτες και κρατικούς επενδυτές, κάτι που θα μπορούσε να πολλαπλασιάσει τους πόρους του προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που σαρώνει τις χώρες της ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ