Γερμανία: Οι λόγοι της προβληματικής επίθεσης - iefimerida.gr

Γερμανία: Οι λόγοι της προβληματικής επίθεσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τον Γιούργκεν Κλίνσμαν, ήρθε ο Μίροσλαβ Κλόζε. Μετά, κανείς. Στη θέση του σέντερ φορ εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα της εθνικής ομάδας της Γερμανίας, η οποία δείχνει «μπλοκαρισμένη» στα πρώτα παιχνίδια του EURO.

Η εικόνα της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Γερμανίας στα δύο πρώτα παιχνίδια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, δεν είναι αυτή που θα περίμεναν οι περισσότεροι φίλοι της αλλά και γενικότερα οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου.

Η ομάδα που έριξε επτά γκολ στη Βραζιλία στον ημιτελικό του Μουντιάλ, δυσκολεύεται να μπει στις αντίπαλες περιοχές παρά το γεγονός πως διαθέτει παίκτες, οι οποίοι θα αποτελούσαν ηγέτη κάθε συλλόγου στον κόσμο.

Ο Γιόακιμ Λεβ, ταξίδεψε στη Γαλλία έχοντας μόνο έναν κανονικό σέντερ φορ, τον οποίο μάλιστα δεν εμπιστεύεται στο αρχικό σχήμα. Ο Μάριο Γκόμεζ είναι αυτός που καλείται να καλύψει μια θέση, στην οποία ουσιαστικά δεν έχει ανταγωνιστή.

Ωστόσο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «πάντσερ» προτιμά να παίζει ένα σύστημα χωρίς φορ αλλά με αυτό που αποκαλείται στο ποδόσφαιρο «ψευτοεννιάρι». Ο Γκέτσε δεν είναι σέντερ φορ, πλαισιώνεται από τους Εζίλ, Ντράξλερ και Μίλερ με τους τέσσερις να συνθέτουν δημιουργικά μια μίνι ομάδα που θα μπορούσε να αποτελεί εφιάλτη για κάθε αντίπαλη άμυνα.

Όμως κανείς τους δεν είναι killer. Αυτοί οι τέσσερις έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ρήγματα αλλά μη έχοντας έναν κανονικό σέντερ φορ ώστε να «σταθούν» και να «χτίσουν» πάνω του, χάνονται μόλις φτάσουν στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Απόδειξη; Το γεγονός πως η Γερμανία έχει σκοράρει με μια στημένη μπάλα και κεφαλιά κεντρικού αμυντικού και σε μια αντεπίθεση στο τέλος του αγώνα με την Ουκρανία. Για μια ομάδα του δικού της επιπέδου, η επιθετική δυσλειτουργία είναι καμπανάκι κινδύνου ενόψει της συνέχειας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία επίθεση Euro 2016
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ