Μαξίμου και Παρασκευόπουλος «αδειάζουν» τον Πολάκη για τους δικαστικούς - iefimerida.gr

Μαξίμου και Παρασκευόπουλος «αδειάζουν» τον Πολάκη για τους δικαστικούς

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αδειασε τον συνάδελφό του, αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, για τις δηλώσεις του για τους δικαστές.

Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της απάντησής του σε επίκαιρη της ΝΔ για τη Δικαιοσύνη και αφού οι βουλευτές της ΝΔ του είχαν ζητήσει να τοποθετηθεί ο κ. Παρασκευόπουλος είπε: «Το Υπουργείο Δικαιοσύνης κι εγώ εμπιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη και το επίπεδο απονομής της και τους δικαστικούς λειτουργούς στη συντριπτική πλειονότητά τους. Δεν υπάρχει κατηγορία μέσα στους οποίους να μην υπάρχουν και εξαιρέσεις. Οι εξαιρέσεις όμως ελέγχονται θεσμικά», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Όσο απόλυτη είναι η εμπιστοσύνη μου στην Δικαιοσύνη εξίσου απόλυτη είναι και η προσήλωσή μου στην ανάγκη παρρησίας. Η παρρησία μπορεί να προέρχεται και από πολίτη και από πολιτικό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση να πω ότι όσα είπε ο κ.Πολάκης δεν συνδέονται με συγκεκριμένα πρόσωπα. Μου θυμίζει διδασκαλία ότι η περιύβριση έχει σημασία όταν αντανακλά σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Να το πω κομψά. Είναι δήλωση χωρίς νόημα ή θεσμική εκτροπή η οποία όμως έχει ανάγκη επιχειρηματολογίας», προσέθεσε.

Αδειάζει τον Πολάκη και το Μαξίμου

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης στη Βουλή ήρθε και η πρώτη αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο με τη σειρά του αδειάζει τον αναπληρωτή υπ. Υγείας, παραπέμποντας στις δηλώσεις Παρασκευόπουλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ