Τα σχέδια της Μισέλ Ομπάμα για την μετα-Λευκό Οίκο εποχή - iefimerida.gr

Τα σχέδια της Μισέλ Ομπάμα για την μετα-Λευκό Οίκο εποχή

(Η Μισέλ Ομπάμα [περιποιείται τον λαχανόκηπο του Λευκού Οίκου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Μισέλ Ομπάμα αποκάλυψε την Τρίτη, σε μια ομιλία της σε εκδήλωση αφιερωμένη στις γυναίκες που διοργανώθηκε στον Λευκό Οίκο, τα μελλοντικά της σχέδια, μετά την αποχώρηση του συζύγου της από τη θέση του Προέδρου των ΗΠΑ.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ δήλωσε ότι σκοπεύει να επεκτείνει την παγκόσμια εκστρατεία της για την εκπαίδευση των κοριτσιών ακόμη και μετά το πέρας της θητείας του Μπαράκ Ομπάμα, μια πρωτοβουλία που «τρέχει» εδώ και αρκετό καιρό.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου της εκδήλωσης «Women Summit» που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με την υποστήριξη της, είπε χαρακτηριστικά: «μόλις ξεκίνησε», αναφερόμενη στο εγχείρημα της να διευκολύνει την πρόσβαση των κοριτσιών στην εκπαίδευση, σε όλον τον κόσμο.

Τα σχέδια της Μισέλ Ομπάμα για την μετα-Λευκό Οίκο εποχή | iefimerida.gr 0

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένη και σκοπεύω να συνεχίσω να εργάζομαι για αυτόν τον σκοπό, όχι μόνο για τους επόμενους επτά μήνες που θα είμαι Πρώτη Κυρία, αλλά και για το υπόλοιπο της ζωής μου», είπε με το πάθος που την διακρίνει.

Η κ. Ομπάμα ανακοίνωσε επίσης τη δέσμευση 20 επιπλέον εκατομμυρίων δολαρίων για την πρωτοβουλία «Let Girls Learn Initiative», η οποία προωθεί την εκπαίδευση για κορίτσια σε όλο τον κόσμο.

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ ανακοίνωσε επίσης ότι σκοπεύει να επισκεφθεί την Λιβερία, το Μαρόκο και την Ισπανία αυτό το μήνα, ως μέρος της πρωτοβουλίας, ενώ αποκάλυψε ότι θα συνοδεύεται σε αυτό της το ταξίδι από τις κόρες της, Σάσα και Μάλια, καθώς και από την γνωστή ηθοποιό Μέριλ Στριπ.

Η κ. Ομπάμα πρόκειται να επισκεφθεί ένα κέντρο εκπαίδευσης στη Λιβερία και να συμμετέχει σε συναντήσεις με αξιωματούχους, τόσο εκεί όσο και στο Μαρόκο, σχετικά με την εκπαίδευση των κοριτσιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ