Δικαστήριο στην Αυστραλία αθώωσε αστυνομικούς για τη δολοφονία 15χρονου - iefimerida.gr

Δικαστήριο στην Αυστραλία αθώωσε αστυνομικούς για τη δολοφονία 15χρονου

PAIDI-DOLOFONIA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αυστραλία η απόφαση η απόφαση δικαστηρίου της Μελβούρνης να αθωώσει τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι «γάζωσαν» με 6 σφαίρες ένα 15χρονο αγόρι, μια υπόθεση που θυμίζει σε κάποιο βαθμό αυτή του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στην Αθήνα και μάλιστα την ίδια εποχή!

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι αστυνομικοί δεν ευθύνονται γιατί «δεν είχαν εναλλακτική λύση» ενώ οι ίδιοι υποστήριξαν ότι ο 15χρονος Τάιλερ Κάσιντι ήθελε να «αυτοκτονήσει» καθώς ήθελε και προκαλούσε τους αστυνομικούς, «σώνει και καλά να τον σκοτώσουν» κρατώντας στα χέρια του δύο μαχαίρια.

Ο νεαρός αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα μετά το θάνατο του πατέρα του ενώ το δικαστήριο πρότεινε θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος εκπαίδευσης των αστυνομικών για να μην ξανασυμβεί τέτοιο περιστατικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ