Τροπολογία Μουζάλα στο παρά πέντε, για τις απελάσεις - iefimerida.gr

Τροπολογία Μουζάλα στο παρά πέντε, για τις απελάσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε σίριαλ έχει εξελιχθεί η τροπολογία Μουζάλα στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο η οποία αποσύρθηκε και επανεκατατέθηκε με... εκπλήξεις.

Η κατάθεση της τροπολογίας το βράδυ της Τρίτης προκάλεσε την οργή της αντιπολίτευσης καθώς η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά ακολούθησε την τακτική των νυχτερινών τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια. Και αν και το επόμενο πρωί αποσύρθηκε, η τροπολογία επανακατετέθηκε με κάποιες αλλαγές, είχαν βγει εκτός οι διατάξεις για τις προσλήψεις και είχαν μπει κάποιες άλλες, για τις απελάσεις.

Η εν λόγω τροπολογία αλλάζει τη σύνθεση των δευτεροβάθμιων επιτροπών οι οποίες εξετάζουν τα αιτήματα ασύλου. Συγκεκριμένα, συστήνονται «Ανεξάρτητες Επιτροπές Προσφυγών» εντός της Αρχής Προσφυγών (προβλέπεται η άμεση λειτουργία τους μεταβατικά, πριν ακόμα λειτουργήσει η υπό συγκρότηση Αρχή Προσφυγών) με αντικείμενο τη δευτεροβάθμια εξέταση των αιτημάτων ασύλου, αποτελούμενες από ένα μέλος που ορίζει η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και δύο δικαστικούς.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τροπολογία Μουζάλας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ