Παγιέ λαμπρός την οδηγεί –Ενας Γάλλος μια ολόκληρη ομάδα [βίντεο] - iefimerida.gr

Παγιέ λαμπρός την οδηγεί –Ενας Γάλλος μια ολόκληρη ομάδα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι 5 στους 10 ποδοσφαιρόφιλοι τον γνώριζαν ελάχιστα πριν κάνει την εμφάνισή του στα γήπεδα της Αγγλίας τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Οταν ξεκίνησε το EURO όμως τον έμαθαν όλοι. Ο Ντιμίτρι Παγιέ είναι ο άνθρωπος που ήρθε να λάμψει στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, σε ηλικία αντι-ταλέντου.

Δεν είναι 20 ετών, ούτε 22. Στα χρόνια δηλαδή που στο εξωτερικό θεωρούν πως ένας παίκτης που ξεχωρίζει πρέπει να έχει ήδη αρχίσει να κάνει τη διαφορά στις ομάδες του. Είναι 29 ετών και βαδίζει στα πρώτα -άντα της ζωής του.

Εχει αλλάξει αρκετές ομάδες. Κάποιες τον έδιωξαν για τον «προβληματικό» χαρακτήρα του, όπως η Χάβρη, η οποία δεν τον κράτησε καν στις ακαδημίες της.

Αναγκάστηκε να δουλέψει ως πωλητής ρούχων έως το 2005, οπότε και επιχείρησε να κάνει ένα πιο δυναμικό μπάσιμο σε αυτό που ήξερε να κάνει από μικρός. Το ποδόσφαιρο. Στη Ναντ βρίσκει θαλπωρή όμως ο υποβιβασμός της ομάδας του 2007 θα τον βρει εκτός ομάδας. Κάθε εμπόδιο σε καλό αφού κάπου εκεί αρχίζει να αποδίδει σύμφωνα με τις δυνατότητές του.

Η παρουσία του στη Σ.Ετιέν είναι εξαιρετική. Ταιριάζει απόλυτα με την ιδιοσυγκρασία των οπαδών της. Εκρηκτικός, με ποδοσφαιρικό τσαμπουκά που οι Γάλλοι σπάνια έβρισκαν σε ένα δικό τους παιδί. Τα όποια τερτίπια του υπερκαλύπτονται από την παρουσία του στους αγωνιστικούς χώρους και μετά από τέσσερα χρόνια, η Λιλ αναγκάζεται να δαπανήσει 9 εκατομμύρια ευρώ.

Πλέον μόνο βελτιώνεται. Στα 25 του χρόνια «βγάζει» μάτια και η Μαρσέιγ τον αποκτά για να φτιάξει μια τριπλέτα φωτιά στην επίθεση στο πλευρό των Ζινιάκ και Αγιού. Μετά τα 22 γκολ με τη Λιλ στην τελευταία του σεζόν, σκοράρει άλλες 21 στη Μασσαλία τη 2η χρονιά και σε ηλικία 28 ετών, το τηλέφωνο του μάνατζέρ του χτυπά από την Πρέμιερ Λιγκ.

«London calling» αφού στην άλλη άκρη της γραμμής βρισκόταν η Γουέστ Χαμ. Ο Σλάβεν Μπίλιτς, βλέπει στο πρόσωπό του τον παίκτη που θα αλλάξει τον ρυθμό της ομάδας. Επιβεβαιώνεται στον απόλυτο βαθμό. Οι εκτελέσεις φάουλ του Παγιέ αρχίζουν να συγκρίνονται με αυτές του Κριστιάνο Ρονάλντο. Η κατοχή μπάλας στα δικά του πόδια βγάζει μόνιμα φάσεις για χάιλαϊτ εκπομπών.

Ο Μπίλιτς τον αποθεώνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Ο Κροάτης ήταν αυτός που παραμονές της πρεμιέρας τού έστειλε ένα μήνυμα λέγοντάς του πως είναι ο καλύτερος παίκτης. Ο Παγιέ τον δικαίωσε με το εκπληκτικό γκολ απέναντι στη Ρουμανία και χθες τον ανάγκασε να πανηγυρίσει πάνω στο γραφείο τηλεοπτικού πλατό.

Ο Παγιέ είναι το αστέρι που οδηγεί τη Γαλλία. Είναι ο καλύτερος παίκτης μιας προβληματικής ομάδας μέχρι στιγμής, στις δύο πρώτες αγωνιστικές του EURO. Και είναι το ασφαλές παράδειγμα για όσους πιστεύουν πως η δουλειά στο ποδόσφαιρο σταματά στην εφηβεία. Η δικαίωσή του βαδίζοντας στο τέλος της 3ης δεκαετίας της ζωής του, είναι η καλύτερη απόδειξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euro 2016 ντιμιτρι παγιε Γαλλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ