ESM: Εν αναμονή της έγκρισης για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ - iefimerida.gr

ESM: Εν αναμονή της έγκρισης για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «πράσινο φως» και τυπικά για την εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα αναμένεται να δώσει σήμερα ο ESM, ο οποίος θα κρίνει αν έχουν υλοποιηθεί τα προαπαιτούμενα.

Στις 15:30 ώρα Ελλάδος, θα αρχίσει, στο Λουξεμβούργο, όπου πραγματοποιείται και η συνεδρίαση, η κοινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ με τον προεδρεύοντα του ΔΣ, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπου αναμένεται να γίνουν και οι ανακοινώσεις για την Ελλάδα.

Αύριο ο ESM σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου (αναπληρωτών ΥΠΟΙΚ) αναμένεται ότι θα δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση των 7,5 δις ευρώ με στόχο να φτάσει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, αλλά και να ανοίξει ο δρόμος για την επαναφορά του Waiver στη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 22 Ιουνίου.

Θα ακολουθήσει το Eurogroup, όπου επισήμως τουλάχιστον η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην ατζέντα για πρώτη φορά μετά από μήνες.

Οπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, τα χρήματα μπορεί να φτάσουν στα ελληνικά ταμεία στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενόψει και του κρίσιμου βρετανικού δημοψηφίσματος την ερχόμενη Πέμπτη.

Σύμφωνα με την ατζέντα που αναρτήθηκε στο επίσημο σάιτ του Eurogroup, οι υπουργοί Οικονομικών των 19 μελών της ευρωζώνης θα συζητήσουν για τον πληθωρισμό στη νομισματική ένωση, που από την αρχή του έτους κινείται στη ζώνη του 0% αλλά και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών συστημάτων στα κράτη-μέλη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ESM Ντάισελμπλουμ δόση Eurogroup
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ