Θεοδωράκης: Οσοι έστηναν κρεμάλες στο Σύνταγμα δεν δικαιούνται να κάνουν μαθήματα δημοκρατίας - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: Οσοι έστηναν κρεμάλες στο Σύνταγμα δεν δικαιούνται να κάνουν μαθήματα δημοκρατίας

Theodore Manolopoulos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για προσβλητική συμπεριφορά στελεχών της κυβέρνησης που λένε με ακραίους τρόπους ότι ο κόσμος δεν πρέπει να διαδηλώνει έκανε λόγο ο Στ. Θεοδωράκης, με αφορμή στην αποψινή συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε».

«Είναι παράλογο οι άνθρωποι που είχαν στήσει τραπεζάκια στο Σύνταγμα και μαζεύαν πελάτες κάθε είδους ψηφοφόρους να λένε τώρα στον ελληνικό λαό αν θα πρέπει να κάνει διαδήλωση ή όχι. Αυτή η συμπεριφορά είναι τουλάχιστον προσβλητική. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει» δήλωσε χαρακτηριστικά στον Βήμα fm ο επικεφαλής του Ποταμιού. Και πρόσθεσε με νόημα: «Και αυτοί οι οποίοι έστηναν κρεμάλες στο Σύνταγμα και έλεγαν στους παλιούς πολιτικούς ότι δεν θα κυκλοφορούν στο δρόμο δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κάνουν μαθήματα δημοκρατίας στο υπόλοιπο πολιτικό σύστημα».

Ερωτηθείς για το αν θα λάβει μέρος στην αποψινή κινητοποίηση των πολιτών που ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης είπε ότι δεν θα συμμετάσχει εξηγώντας πως ο ρόλος των πολιτικών αρχηγών και των κομμάτων είναι να μην καπελώνουν τέτοιες εκδηλώσεις των πολιτών. Προσέθεσε όμως ότι πολλοί φίλοι του Κινήματος αλλά και κάποιοι βουλευτές του Ποταμιού θα είναι παρόντες.

Σχετικά με την προσγείωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στην Αυστραλία μπορείς να πας και μέσω Τόκιο και μέσω Σιγκαπούρης αλλά ο Τσίπρας επέλεξε να πάει μέσω Βενεζουέλας. Τις καθυστερήσεις, τις λάθος επιλογές προσώπων, τους αμαθείς, τους ανθρώπους που δεν ξέρουν τίποτα άλλο από το κομματικό τους περιβάλλον τους πληρώνει ακριβά σήμερα ο ελληνικός λαός, ενώ θα δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα αυτής της καθυστερημένης κωλοτούμπας».

Για την Κεντροαριστερά

Οπως ξεκαθάρισε «δε με ενδιαφέρει το Ποτάμι να πάει ως συμπλήρωμα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Η ανάγκη της χώρας είναι να υπάρξει πέρα από μια συντηρητική παράταξη και πέρα από μια παράταξη που είναι εθνικολαϊκιστική -η παράταξη δηλαδή του κ. Τσίπρα-, είναι να υπάρξει να υπάρξει μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή, προοδευτική παράταξη». Σημείωσε δε πως «αν αυτή η κουβέντα είναι μια κλειστή κουβέντα, που γίνει στη βάση του Ποταμιού και στη βάση του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει καμία αξία. Στην κουβέντα πρέπει να μπει ο ευρύτερος κεντρώος κόσμος, αυτός που δεν ψήφισε στις εκλογές γιατί δεν είχε τι να ψηφίσει».

Ο ρόλος Σημίτη

Αναφερόμενος στον Κώστα Σημίτη ο Στ. Θεοδωράκης είπε πως «όσοι χρησιμοποιούν το όνομα του Σημίτη, το κάνουν λίγο επιπόλαια, έστω και καλοπροαίρετα. Ο Σημίτης ήταν 8 χρόνια πρωθυπουργός της χώρας και είναι ένα κεφάλαιο για τη χώρα. Θα τον βάλουμε τώρα να κάνει το διαιτητή ή την εφορευτική επιτροπή;». Για να προσθέσει: «Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι υπερασπίζεται την ύπαρξη ενός νέου κινήματος, που θα προχωρήσει με πολύ μεγάλες ριζικές αλλαγές και τον ενδιαφέρει ποιες θα είναι αυτές οι αλλαγές. Δεν τον ενδιαφέρει να μπει ανάμεσα στα πρόσωπα και να πει ποιος κάνει και ποιος δεν κάνει».

Η διαφορά με την Γεννηματά

Οπως αποκάλυψε «δεν υπάρχει μια κοινή στάση από εμένα και τη Φώφη Γεννηματά, ως προς τον Γιώργο Παπανδρέου. Είχα διαμηνύσει στην έναρξη της επιτροπής, που ήταν μια δική μας πρωτοβουλία, ότι από αυτή την επιτροπή δεν πρέπει να λείπει κανείς. Είχαμε αφήσει και θέσεις κενές στην επιτροπή, για να έρθει ο κ. Σαχινίδης και άλλα πρόσωπα που τελικά επέλεξαν να μην έρθουν. Πιστεύω, όμως, πως την στιγμή της γέννησης θα δώσουν όλοι το "παρών"».

Τέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε για την μετεκλογική προοπτική: «Μετεκλογικά είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε λύσεις για τη χώρα, ανάλογα με το ποιοι είναι οι νικητές. Αλλά εγώ δεν μπήκα στην πολιτική για να συνεχίσω να είμαι στην πολιτική από οποιαδήποτε θέση. Δεν υπάρχει περίπτωση -και το έχω ξεκαθαρίσει- να βγω βουλευτής με άλλο κόμμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σταύρος Θεοδωράκης το Ποτάμι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ