Πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελέα οι τέσσερις «Ροζ Πάνθηρες» - iefimerida.gr

Πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελέα οι τέσσερις «Ροζ Πάνθηρες»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών για την εξάρθρωση της διεθνούς σπείρας διαρρηκτών - τα μέλη της είναι γνωστά και με το παρατσούκλι «Ροζ Πάνθηρες» - , η οποία τα τελευταία 2 χρόνια είχε ρημάξει την Αττική, καθώς στο «ενεργητικό» της είχε εκατόν δεκαέξι κλοπές σε κοσμηματοπωλεία, επώνυμα καταστήματα ένδυσης, και εμπορίας χειροποίητων χαλιών.

Χθες πέρασαν το κατώφλι της εισαγγελίας τρεις άνδρες 35, 39 και 47 ετών και μια γυναίκα 34 ετών, όλοι Σερβοι, οι οποίοι φέρονται ως ηγετικά στελέχη της συμμορίας στην Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία αναζητούνται άλλα 12 μέλη ..

Η συμμορία που καταζητείται σε όλη την Ευρώπη από την Ιντερπόλ, συστάθηκε το 1997 απο μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και έχουν εμφανιστεί με μεγάλες κλοπές κοσμηματοπωλείων σε περίπου 26 χώρες.

Η οργανωση υπολογίζεται οτι απαρτίζεταοι απο περίπου 300 άτομα, ενώ για λογαριασμό της έχει δημιουργηθεί ειδικό τμήμα δίωξης στην Ιντερπόλ.

Ο τρόπος δράσης της οργάνωσης ήταν ιδιαίτερα προσεχτικός και μεθοδικός. Τα μέλη της έκλεβαν αυτοκίνητα, κυρίως μάρκας AUDI 80 και VW TRANSPORTER, με τα οποία μετέβαιναν πολύ νωρίς το πρωί έξω από καταστήματα που είχαν στοχοποιήσει και έμπαιναν σε αυτά, είτε τραβώντας με ιμάντες που είχαν δέσει στα κλεμμένα αυτοκίνητα τα ρολά ασφαλείας, είτε προσκρούοντας με τα κλεμμένα αυτοκίνητα στις τζαμαρίες των καταστημάτων. Για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένες μοτοσικλέτες που εγκατέλειπαν σε διάφορα σημεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ